Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vetlanda nästa för Piraterna

Piraterna får möta Elit Vetlanda i semifinalen som inleds på tisdag nästa vecka i Vetlanda. Det står klart efter att den sista grundomgången avgjordes i går kväll där Piraterna föll borta mot Hammarby med 41-49.

Annons

Slutspelsordningen fastställdes strax efter matcherna var slut när Indianerna som seriesegrare fick välja först och inte helt oväntat valde Hammarby. Därmed stod det också klart att Piraterna möter Vetlanda.

- Det var ju rätt väntat att det skulle bli Vetlanda. De flesta har sagt att man inte vill möta Vetlanda men vi har helt klart chansen. Vi har faktiskt vunnit mot dem i båda matcherna den här säsongen så vi kör för att vinna, säger Piraternas assisterande lagledare Daniel Andersson. 

Gårdagens match borta mot Hammarby var för Piraternas del betydelselös, men för Hammarby gällde bara seger. Och hemmalaget tog kommandot tämligen omgående och även om Piraterna bara var två poäng bakom efter 13 heat var Hammarby starkast och vann med 49-41. Hammarby vann därmed samtliga sina hemmamatcher på Gubbängen under säsongen. 

-  Vi var med hela tiden och gav dem en rejäl fight. Men dom är bra här uppe och är svårslagna, menar Andersson.

I hemmalaget Hammarby var den forne Piratföraren Grzegorz Walasek poängbäst med 11 poäng medan Tomasz Gollob tog 10. Linus Sundström var bäst i Piraterna på 8+2 medan övriga förare tog; Przemyslaw Pawlicki 7+1, Maciej Janwoski 7+1, Piotr Pawlicki 7, Greg Hancock 6+1, Jonas Davidsson 5, Daniel Davidsson 1+1.

Annons