Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi får aldrig bli nöjda"

Ordna förarkontrakt och hålla kontakten med dem under säsongen. Jobba med aktiebolaget och sponsorer.
Bland mycket annat.
Jobbet som sportchef i Piraterna innebär hårt arbete för Rolf Östlund.

Annons

En person som många förknippar starkt med Piraterna Speedway är Rolf Östlund. Ända sedan 1972 har han varit involverad i klubben.

Uppdraget som sportchef kombinerar han med sitt dagliga jobb – då han driver ett företag. Från företagets lokaler styr han mycket av speedwayklubben. Och under hela våren har det varit mycket att stå i.

– Det är alltid mest att göra månaderna innan säsongsstart i Sverige. Det gäller att väva ihop allt inför vad som komma skall. Under själva säsongen går det mer på räls faktiskt, säger Rolf.

Ekonomiskt sätt, så är det – som för de flesta speedwaylag – tufft. Men Piraterna mår bra som förening. Det finns flera anledningar.

– Vi har inför årets säsong sänkt förarlönerna med tjugo procent, det sparar vi mycket pengar på.

– Dessutom har vi ett mycket bra stöd från sponsorerna.

2010 har också arenan fått ett nytt namn. Biltema arena. Något som givetvis inbringar en slant.

Just sponsorbiten jobbas det hårt med. I Piraternas marknadsgrupp har man möte en gång i veckan för att kolla och diskutera läget. Det för i år nya aktiebolaget är också högt prioriterat.

– Situationen i Piraterna ser bra ut. Men vi får aldrig bli nöjda, det är viktigt att jobba vidare hela tiden, säger Östlund.

– Jag har ofta kontakt med sportcheferna i andra klubbar. Det är inga hard feelings alls, utan vi utbyter idéer om hur verksamheten ska bedrivas hela tiden. Dackarna har vi haft ett extra nära samarbete med eftersom Stefan Andersson är därifrån.

Rolf har som sagt varit med länge. Och kan jämföra hur det var på 70-talet och hur det är nu.

– Ärligt talat så går det inte att jämföra. Det är en enorm skillnad. Både när det gäller pengar och folk runt omkring klubben. Ja, rubbet.

Piraternas publiksnitt förra säsongen låg på 3 111. En bra siffra. Rolf Östlund har dock ännu högre planer nu.

– Jag tycker att vi ska kunna nå minst upp emot 3 500. Förra säsongen gick det ju som bekant tungt för laget och ändå hade vi över 3 000 i snitt. I år finns förutsättningarna för en riktigt bra placering i tabellen vilket bör öka publikintresset.

Vad slutar Piraterna i årets serie?

– Övre halvan, svarar Östlund, tämligen försiktigt.

Annons