Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wild card till Balinski

Damian Balinski har inte helt oväntat tilldelats ett wild card till GP-tävlingen i Leszno. Den förre Piratföraren som inför den här säsongen värvades till Elit Vetlanda.

Annons

Under sina åtta säsonger i Piraterna var Damian Balinski hemmafansens stora idol. När förändringens vind blåste i Piraterna i höstas lämnade Balinski klubben och värvades till Elit Vetlanda. Där är Fredrik Staaf lagledare och är det någon som vet Balinskis kapacitet är det Staaf efter sina fyra år som lagledare i Motalaklubben.

– Jag har vetat om det här ett tag och det känns helt klart som att Balinski var rätt val för detta wild card. Han kan banan i Leszno utan och innan efter alla sina är där och han gjorde en mycket bra säsong förra året i Polen, säger Staaf.

GP-tävlingen i Leszno är säsongens första och avgörs den 30 april.

Att Balinski kan Lesznos bana råder det som sagt inget tvivel om. Han har kört för den polska klubben Leszno sedan 1995 och kan banan på Alfred Smoczyk stadion utan och innan. Balinski var även med i det polska lag som vann VM i just Leszno 2007.

– Han kommer att göra en bra tävling, det är jag säker på, konstaterar Staaf.

Balinski kommer att köra i väst nummer 16 i Lesznos GP. I väst 18 och som en av två banreserver är Piraternas och Wroclaws Maciej Janowski uttagen. Han blir, tillsammans med Zielona Goras Patryk Dudek, banreserver.

Både Janowski och Dudek var i final i förra årets U21-VM där Piratföraren Janowski tog silver.

Annons