Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zorro" på sjukhus i natt

Indianernas Magnus "Zorro" Zetterström kraschade våldsamt i lördagskvällens VM-tävling i Torun i Polen. Han undersöktes på sjukhus i natt.

Annons

Det var i grundomgångens sista heat som Zetterström blev påkörd av banreserven Artur Mroczka. Polacken rammade Zetterström som dråsade i backen och in i planket. Bakom låg örebroaren Fredrik Lindgren som gjorde en piruett på cykeln när han försökte undvika att dras in i kraschen.

Zetterström, som redan var öm i kroppen efter två krascher i en polsk ligamatch i fredags kväll, fick åka ambulans av banan. Trots det kom han ut till omstarten där han tog en poäng. "Zorro" hade behövt två för att gå vidare till semifinal.

- Att vid 38 års ålder göra en sån här krasch känns i kroppen. Tummen är värst. Det kan vara ligamenten eller en spricka. Hoppas att det inte är något värre, säger Zetterström till Tv-sporten.

Förvärrades dina skador av att du ställde upp i omstarten?

- Nej, det tror jag inte. Man åker på adrenalinet som pumpar, svarar han.

Zetterström åkte till sjukhus efter tävlingen för att få sina skador undersökta.

Tomasz Gollob hade en fantastisk kväll inför den polska hemmapubliken och vann alla sina sju heat, inklusive finalen. Veteranen tog nu över VM-ledningen från landsmannen Jaroslaw Hampel som blev trea i tävingen. Tvåa var förre indian-föraren Rune Holta som körde grymt fort under kvällen.

Fredrik Lindgren hade en tung kväll och missade semifinal. Han tog sex poäng, lika många som Zorro.

Indianernas Piotr Protasiewicz, som kör som reserv för skadade Emil Sajfutdinov, inledde med tre nollor men spottade upp sig i slutet och tog fem poäng efter en avslutande heatseger.

Annons