Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zorro: "Vi måste vinna"

För inte så många år sedan var hemmabana verkligen hemma. Förarna kunde sin bana utan och innan.
– Så är det inte längre. När vi möter Lejonen i Sannahed är vi i princip lika nya på banan som de, säger Magnus ”Zorro” Zetterström.

Annons
Magnus

Det finns andra fördelar.

– Hemmapubliken i ryggen betyder en hel del. Och visst kan man påverka banpersonalen lite mer än på andra ställen, få dem att vattna när vi vill eller så. Men i grunden är banan i sig inte mer till fördel för oss än för något annat lag, konstaterar ”Zorro”.

Näst intill katastrof

Icke desto mindre körde Lejonen åttor runt laget från Kumla i premiären i Gislaved för en vecka sedan. Hemska 60–36 då.

– Katastrof är ett hårt ord, men vår insats var näst intill så dålig. Ingen var godkänd. Visst kan man leta på enstaka heat och säga att det eller det gjorde vi bra, men lagmässigt var det ändå en ordentlig genomklappning.

Ord och inga visor. Men ändring ska det bli i kväll, då lagen möts igen.

– Bonuspoängen kan vi glömma, men vi har absolut en bra chans att vinna. Lejonen har ett bra lag, men det har vi också – även om det var svårt att se senast. Ska vi vara med topp fyra, och det är ju målet, då måste vi vinna hemmamatcherna. Så är det bara, säger 38-åringen.

Nyckeln till seger?

– En bra start. Det är så mycket psykologi i idrott. I Gislaved tog de en femetta direkt, och det satte dagordningen. Vi vill göra på samma sätt, en bra start lyfter laget omedelbart.

Tappade två i Polen

Magnus Zetterström gör i år en unik VM-satsning, den äldste debutanten någonsin. Och veckan efter den klena elitserie-premiären, tre poäng på fyra heat, har formen pekat uppåt.

– Jag hade en bra tävling i Polen i söndags, vi slog ligafavoriten och jag tappade bara två poäng. Det känns bra att ha med sig.

13 poäng för Gdansk mot Rzeszow via tre heatsegrar och två tvåor. Renat Gafurov fixade 8+2 i samma match.

Skönt att trycka till Lejonens Mikael Max?

– Absolut. Max åkte därifrån med fem poäng, tror jag ...

Indianerna laddar för hemmapremiären i dag med träning på banan, gemensam lunch och någon aktivitet på eftermiddagen.

– Bra att vi får samlas och snacka igenom läget. Det har vi av naturliga skäl inte hunnit med efter premiären.

Andra indianer i farten i Polen i helgen var Grzegorz Walasek, 12+2 för Bydgoszcz mot Torun i en klar hemmaseger. Piotr Protasiewicz tog åtta poäng mot Leon Madsens (7) Wroclaw med Zielona Gora hemma. Danske Bjarne Pedersen plockade 7+3 poäng för Tarnow mot Gorzow.

Matchguide Indianerna-Lejonen

Vad: Elitserien i speedway, andra omgången.

Var: Ica Maxi arena (Sannahed), i kväll 19.00.

Följ matchen: Direktrapportering på na.se.

Indianerna: 1. Niels Kristian Iversen, 2. Bjarne Pedersen, 3. Grzegorz Walasek, 4. Magnus Zetterström, 5. Piotr Protasiewicz, 6. Simon Gustafsson, 7. Renat Gafurov, 8. Niklas Eriksson.

Lejonen: 1. Nicki Pedersen, 2. David Ruud, 3. Dave Watt, 4. Mikael Max, 5. Chris Holder, 6. Artur Mroczka, 7. Dennis Andersson, 8. Christian Agö.

Senast: Lagen möttes i premiären för en vecka sedan i Gislaved, Lejonen vann med 60–36. Smålänningarna har bytt ut Leigh Adams mot Dave Watt. Indianerna mönstrar samma uppställning.

Annons