Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna bakom nya kampanjen

Engagemanget för att rädda VIK Hockey är enormt.Även spelarna känner ett ansvar och därför arrangeras en plojmatch i ABB Arena.– Spelarna frågade mig om de kunde göra något för att hjälpa till. På den vägen är det, säger Eriq Christiansson på marknadsavdelningen.

Annons

LÄS MER: Efter beskedet - så reagerar spelarna.

Stans hockeyvänner gör allt för att hjälpa till. Engagemanget är rejält stort för krisklubben VIK Hockey.

VIK Supports insamling har kommit upp i cirka 300 000 kronor och på bara drygt en vecka har VIK Hockey fått in 3,5 miljoner kronor från sponsorer och privatpersoner.

Nu tar även spelarna och drar sitt strå till stacken i form av en uppvisningsmatch i ABB Arena på onsdag.

14 spelare ur säsongens trupp ställer upp och sedan säljs resten av platserna i lag vitt och svart till högstbjudande på sajten Tradera. Intäkterna går oavkortat till VIK Supports insamling.

LÄS OCKSÅ: Så mycket avstår VIK-bossen i lön.

Dessutom dyker de gamla VIK-profilerna Andreas Lindh, Marcus Söderkvist och Stefan Holmgren upp i laguppställningen.

Och vill man spela i samma kedja eller backpar som den legendariska trion får man vara beredd att lägga ett extra högt bud.

– Jag funderar nästan själv på att buda så att jag får lira i samma backpar som Lindh, säger ”Stiffen” Holmgren skämtsamt.

Så hur mycket är en plats bredvid dig i kedjan värd?

– Haha, jag vet inte själv om jag ens skulle vilja betala för det, säger Stiffen och skrattar.

LÄS MER: Detaljerna i rekonstruktionen.

Den gamle powerforwarden berättar att han redan nu är rejält taggad inför ”comebacken”.

– Det ska bli grymt roligt. Jag ser det som en tryout.

– Man är imponerad över att VIK får ett så stort stöd när det som allra bäst behövs. Först trodde man att folk bara skulle bli less på allt men det här visar verkligen att folk vill ha VIK kvar i allsvenskan.

Stiffen har ett långt förflutet i VIK-tröjan och är fortfarande verksam i klubben som ungdomstränare.

– Jag brinner rejält mycket för klubben. Det är min dröm att i framtiden jobba mer i föreningen. I vilken form och när det blir har jag ingen aning om.

LÄS OCKSÅ: Hit ryktas VIK-tränaren.

Hur gick tankarna när du fick höra om VIK:s akuta likviditetsproblem?

– En kompis ringde mig och berättade att de skulle ha en presskonferens. Då trodde jag att det var positiva nyheter och att de skulle presentera en ny sportchef. Man blev verkligen chockad.

– Jag var ju med om den förra konkursen och det vill man verkligen inte uppleva igen. Nu hoppas jag att man klarar av det här stålbadet.