Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelarna vill se välbesökt derby

VSK och Syrianska är heta på planen i norrettan – men intresset på läktarna är svalt. Nu vill spelarna se en förändring och de hoppas på ett välfyllt derby.

– Det måste bli bättre än det snitt som vi har haft tidigare. Jag hoppas på minst 4 000, säger Syrianskas mittback Suleyman Aslan.

På måndag drabbar VSK och Syrianska samman i ett prestigefyllt derby.

Och nu vill lagens spelare se ett välfyllt Swedbank Park.

– Det hoppas jag verkligen för fotbollen i Västerås. Det måste bli bättre än det snitt som vi har haft tidigare. Jag hoppas på minst 4 000, säger Syrianskas centrale försvarare Suleyman Aslan.

VSK-mittfältaren Filip Mårtensson:

– Båda lagen är ju med i toppen och är det någon gång folk ska komma så är det väl nu. Blir det under 3 000 är det snudd på skandal, säger han.

Förra säsongen lockade vårderbyt drygt 1 000 personer fler än höstderbyt.

Men Syrianskas fans bojkottade matchen i den 18:e omgången för att visa sitt missnöje mot VSK:s förre ordförande Anders Carlsson – som på sin blogg anklagade Syrianska för att betala ut svarta löner.

– Det betydde jävligt mycket för oss att våra fans inte var där sista matchen. Våra supportrar är underbara, så stämningen vi har går inte att beskriva. Jag tror inte att det är många lag i serien som har de supportrarna som vi har. Och i ett derby så kommer det att vara riktigt, riktigt bra, säger Aslan.

I år har båda lagen inlett norrettasäsongen bra.

Syrianska är tvåa och VSK trea – bara målskillnad skiljer dem åt.

– Kan det komma 4 000 på derbyna i Eskilstuna så ska det väl kunna göra det i Västerås också, säger Mårtensson.

Men publiksiffrorna inledningsvis den här säsongen har inte imponerat.

– Det är ju mycket roligare för alla om det kommer mycket folk. Men vi är laddade och det ska bli riktigt kul att spela matchen, säger Mårtensson.

Syrianskas fans började laddningen inför derbyt redan i slutskedet av matchen mot Östersund.

En stor banderoll vecklades ut. Budskapet till spelarna var tydligt – med versaler stod ”Krossa VSK”.

– Ja, men det är klart ... jag tror att VSK-supportrarna känner likadant. De vill krossa oss och vi vill krossa dem. Det har ju med fotbollen i stan att göra och vem som kommer att vara nummer ett och två. Men det är två matcher som ska spelas, det ska man inte glömma, säger Aslan.