Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelberoende får inte HD-prövning

En 31-årig man från Hallstahammar får inte prövning i Högsta domstolen för att slippa ett fängelsestraff på ett år för flera bedrägerier.

Det var för ett år sedan som Hallstahammarsbon dömdes av Västmanlands tingsrätt sedan han under ett år spelat för över en halv miljon kronor på olika spelsidor på internet.

Han vann tillbaka närmare 100  000 kronor, men förlusten på drygt 400 000 täckte han genom att ta pengar från sin dåvarande sambo eller ta krediter hos olika kontokortsföretag eller banker i hennes namn.

Mannen dömdes för ett fall av grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning, sex fall av bedrägeri och fyra av urkundsförfalskning. Han friades också från ett fall av grovt bedrägeri.

Mannen dömdes också att betala närmare 382 000 kronor i skadestånd. Av de pengarna ska han betala drygt 300 000 kronor till sin före detta sambo.

Hallstabon har i tingsrätten erkänt det mesta som lagt honom till last. Mannen ville dock inte sitta i fängelse utan dömas till skyddstillsyn med föreskrift om att genomgå ett program för att motverka spelberoendet.

Mannen överklagade därför domen till hovrätten som inte ansåg att det fanns någon anledning till att ändra tingsrättens dom.

Inte heller Högsta domstolen vill nu ta upp mannens ärende. HD anser inte att mannens fall är av sådan vikt för rättstillämpning eller att det finns några synnerliga skäl för dem att pröva tingsrättens och hovrättens domar.