Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spelintresserade och företag möts på LAN

Under helgen arrangeras RoadLan i Västerås. Det är en spelmässa med både speltävlingar och utställningar och föreläsningar från flera stora företag.

RoadLan arrangeras i ABB Arena mellan fredag och söndag. Under dagarna står en mässa uppställd, där flera tekniska företag ställer ut. Syftet med evenemanget är dels att spelintresserade kan mötas och ha kul och dels att företag och spelare kan mötas och ta nytta av varandras potential.

– Det är lite av en rekryteringsplatform. Företagen letar efter kreativa personer med ett tekniskt intresset, vilket många spelare är. Här möts de på ett roligt sätt, säger Kristian Milosevic, grundare av RoadLan.

Bland annat fanns ABB på plats tillsammans med företag som programmerar spel och företag som jobbar med Virtual Reality. Mässan är öppen mellan 10.00 och 18.00, resten av evenemanget är öppet dygnet runt.

Själva spelandet en stor del av dagen. Många västeråsare samlas för att spela dator- och tv-spel tillsammans. LAN-partiet (Local Area Network) pågår dygnet runt hela helgen och många spelar populära spe som bland annat Counter-Strike, Hearthstone och Overwatch.

I arenan kan man även både spela och köpa äldre, så kallade retrospel. Man kan även prova på många sorters kort- och brädspel

– Det är första året vi körRoadLan. Hittills har det funnits ett stort intresse och vi ser fram emot att arrangerade det igen, säger Kristian.