Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPI: Låt oss få tillgång till en valstuga på Hantverkargatan i år

Inför valet 2006 nekades Sveriges pensionärers intresseparti (SPI) att få ställa upp en valstuga tillsammans med de övriga partierna på Hantverkargatan i Västerås. Skälet då var att vi inte hade representation i kommunfullmäktige.

Under åren 2007-2010 har jag för SPI varit medlem i riksstyrelsen i två perioder. Det har då kommit till min kännedom att i flera andra kommuner (bland annat Enköping) fick man ha valstuga trots att man inte hade representation i fullmäktige.

Till årets val har vi åter-igen ansökt om att få en valstuga. Föga överraskande nekades vi även den här gången, men nu med skälet att det inte finns plats på Hantverkargatan!

Vi misstänker att detta är ett tjänstemannabeslut.Skulle det vara ett politikerbeslut att till varje pris se till att inga nya partier kommer in i fullmäktige är ju detta ren och skär diskriminering.

Detta skulle bevisligen vara ett solklart exempel på odemokratiskt handlande och i detta fall mot ett klart demokratiskt parti som egentligen i första hand finns till för att få bättre representation av äldre i våra beslutande församlingar.

Vi fick i valet 2006 använda oss av en transportabel valstuga som vi släpade runt i ett snöre under valperioden. Får vi mot förmodan återigen inte tillgång till någon valstuga får väl den transportabla duga än en gång och vara ett konkret bevis på att äldre på många plan utsätts för diskriminerande behandling.

Mitt förtroende för politiker får sig en ordentlig törn om det visar sig att ovan är ett politiskt beslut.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel