Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spontana VIK-are spelar mini-CL

Champions League för de vuxna må vara över – men för VIK P01 har det bara börjat. I lördags spelades den tredje omgången och först ut var Barcelona mot Juventus.
– Det var jätteroligt, säger Melker Westman.

Att Inter stod som segrare i denna säsongs Champions League har inte undgått många öron. Men för de yngre är det igång igen – fast kanske inte på en lika seriös nivå. Bakom det gamla vattentornet på Skallberget höll de till. Iförda Barcelona- och Juventusvästar möttes VIK P01 i en internkamp i den tredje omgången av ”mini Champions League”.

– Det var kul, det var en jättefin plan och det är alltid kul att spela fotboll, säger ”Juves” Melker Westman.

Resultatet räknades inte officiellt – men Westman höll stenkoll på det ändå.

– Vi vann, och jag gjorde tre mål. Det var jätteroligt, säger han efter matchen.

Mini Champions League är ett nytt koncept som VIK P01 införde i år – och tränare Kent Olofsson är jättenöjd med hur första dagen gick.

– Jag är tränare i både bandy och hockey också och jag skulle gärna vilja göra samma sak där. Jag tror stenhårt på det här och ungarna lär sig väldigt mycket, säger han.

– Vi kommer att köra ungefär åtta gånger till i sommar. Grabbarna tycker att det är jätteroligt, så vi fortsätter, tillägger han.

Hur kommer det sig att ni började med mini champions league?

– Tanken med det var att det ska vara spontanfotboll, vi förberedde planen för dem och sedan ska vi lägga oss i så lite som möjligt. De får döma själva och lira spontant. Jag tror att de lär sig mer av det här än av en vanlig match, säger tränare Kent Olofsson.