Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spontana VIK-are spelar mini-CL

Champions League för de vuxna må vara över – men för VIK P01 har det bara börjat. I lördags spelades den tredje omgången och först ut var Barcelona mot Juventus.
– Det var jätteroligt, säger Melker Westman.

Annons

Att Inter stod som segrare i denna säsongs Champions League har inte undgått många öron. Men för de yngre är det igång igen – fast kanske inte på en lika seriös nivå. Bakom det gamla vattentornet på Skallberget höll de till. Iförda Barcelona- och Juventusvästar möttes VIK P01 i en internkamp i den tredje omgången av ”mini Champions League”.

– Det var kul, det var en jättefin plan och det är alltid kul att spela fotboll, säger ”Juves” Melker Westman.

Resultatet räknades inte officiellt – men Westman höll stenkoll på det ändå.

– Vi vann, och jag gjorde tre mål. Det var jätteroligt, säger han efter matchen.

Mini Champions League är ett nytt koncept som VIK P01 införde i år – och tränare Kent Olofsson är jättenöjd med hur första dagen gick.

– Jag är tränare i både bandy och hockey också och jag skulle gärna vilja göra samma sak där. Jag tror stenhårt på det här och ungarna lär sig väldigt mycket, säger han.

– Vi kommer att köra ungefär åtta gånger till i sommar. Grabbarna tycker att det är jätteroligt, så vi fortsätter, tillägger han.

Hur kommer det sig att ni började med mini champions league?

– Tanken med det var att det ska vara spontanfotboll, vi förberedde planen för dem och sedan ska vi lägga oss i så lite som möjligt. De får döma själva och lira spontant. Jag tror att de lär sig mer av det här än av en vanlig match, säger tränare Kent Olofsson.