Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB fortsätter sponsra ABB Arena Syd och Nord – och pengarna går till föreningarna

ABB fortsätter att sponsra idrottslivet på Rocklundaområdet minst nio år framåt. Företaget fortsätter i tio år till som namnsponsor till ABB Arena Syd och ABB Arena Nord.

Annons

Avtalet innebär pengar från ABB till VSK Bandy och tio andra föreningar – så att föreningarna och i synnerhet deras ungdomsverksamheter kan gå mot nya mål.

Det gör man genom att förlänga det avtal som slöts år 2007 mellan ABB, Västerås stad och Rocklunda Sport & Event AB. Avtalet förnyas nu och sträcker sig fram till 2026.

Att ABB får sätta sitt namn på de båda arenorna var värt flera miljoner kronor, och avtalet kommer också fram till 2026 att vara värt flera miljoner kronor, pengar som går direkt till de elva idrottsföreningar som gemensamt äger Rocklunda Sport & Event.

Rocklunda Sport & Event AB ägs av elva idrottsföreningar: VSK Bandy, Tillberga Bandy Västerås, VSK Fotboll, IFK Västerås Fotboll, Gideonsbergs IF, VästeråsIrsta HF, VästeråsIrsta HF Ungdom, VästeråsIrsta HK, IFK Västerås Konståkningsklubb, VIK Hockey Västerås och VIK Hockey Ungdom.

Pengarna kommer att gå till de föreningarnas ungdomsverksamhet och ett villkor är att pengarna ska användas under temat "samhällsansvar".

Läs också: Miljardvisionen för Rocklunda – VLT avslöjar

I ett pressmeddelande säger att det samhällsansvaret ska tas genom att föreningarna gemensamt anordnar "prova på-dagar" för ungdomar, infomationsträffar om arbetsmarknadskunskap samt föreläsningar i skolorna om att minska utanförskap, mobbning och droganvändning.

I en kommentar säger ABB Sveriges vd Johan Söderström:

– Genom att sponsra ABB Arena stöttar vi direkt idrottsföreningarna och deras ungdomsverksamhet och samtidigt bidrar vi till Västerås stad och en idrottsprofil. Mycket bra också med ökat fokus kring samhällsansvar där alla kan bidra.

ABB Arena Nord (hockeyarenan med plats för drygt 4 900 åskådare) och ABB Arena Syd (bandyarenan med plats för 9 000 åskådare) ägs av Rocklunda Fastighets AB som hyr ut arenorna till Västerås stad. Västerås stad hyr i sn tur ut arenorna till de föreningar som använder dem.

Rocklunda Sport & Event, alltså idrottsföreningarna, äger rätten att namnge arenorna och att få intäkterna från namngivningen.Läs också: Här är läget med Rocklundaområdet

Läs också: Barn testade idrott och kultur på Rocklunda

Mer läsning

Annons