Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla har varit nöjda"

Europas största brottningsturnering heter Lilla Mälarcupen. Den arrangerades för 44:e året i rad under helgen i Bombardier Arena.
– Allt har flutit på som det ska, säger tävlingsledaren Christer Persson.

Annons

Västerås Brottningsklubb stod för den massiva tillställningen som pågick under lördagen och söndagen. 139 klubbar från sammanlagt fem olika länder kom för att delta. 801 deltagare klämdes in i Bombardier Arena.

– Det var den enda hallen som var tillräckligt stor. Vi körde matcherna i A-hallen och i C-hallen. B-hallen använde vi till matsal, säger Christer Persson.

Men trots den enorma summan deltagare lyckades VBK nå en hel del fram-

gångar.

Bäst inom klubben blev Max Ekholm. Han vann klassen för knattar på 24 kg.

Men VBK var inte de enda från Västmanland som lyckades. Hallstahammar BK:s Patrik Sundström tog guld bland knattarna på 29 kg. I just den klassen blev det faktiskt en derbykamp då tvåan var ingen mindre än VBK:s Amin Kheder.

– Jag gillar allt med sporten. Men framför allt att tävla, säger 10-årige Amin.

Bland de deltagande Västeråstjejerna gick det bra för Hanna Åström, 10 – även hon VBK:are. Hon knep en fjärdeplats i 35 kg-klassen för Flickor Yngre.

– Det gick nog lite över förväntan för mig skulle jag nog vilja säga, säger Hanna.

Hanna har varit med i flera tävlingar i år. Bland annat Bergslagscupen där hon vann. Och som lovande

talang har hon självklart även en förebild.

– Ara Abrahamian är min idol. Mitt mål med brottningen är att hela tiden förbättras och sedan komma till landslaget. Jag tror det är möjligt om jag alltid försöker prestera max, säger Hanna.

Vid ett så pass stort arrangemang som Lilla Mälarcupen kan mycket gå fel. Men enligt Persson har de inte fått några klagomål.

– Alla har varit nöjda, både de utländska och de svenska lagen, säger han.

Det är ingen slump att just Persson är ansvarig för tävlingen.

– Jag har varit med alla fyrtiofyra år som cupen anordnats. Det är rätt så häftigt. Man blir liksom en enda stor brottarfamilj.

Annons