Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskt intresse för Aly Keita

Förstemålvakten Aly Keita kan vara på väg bort från VSK Fotboll. Ett par klubbar både i allsvenskan och superettan följer honom. – Aly är för bra för division 1, säger VSK:s sportsligt ansvarige, Haci Aslan.

Annons
Aly Keita.

Keita, 25, har två år på ¿kontraktet, men klubbar i både allsvenskan och superettan har kontaktat Grönvitt.

–Det är int e så konstigt. Han är redo för spel i en högre serie än norrettan, säger Haci Aslan.

Keita stod inte i lördags mot Dalkurd. Han fick en smäll på foten mot Eskilstuna City för två veckor sedan och har vilat sedan dess.

Men det kan bli aktuellt med provträning med någon av de intresserade klubbarna efter sista seriematchen i norrettan mot Vasalund i helgen.

VSK tänker inte sätta stopp för Keita om det skulle bli aktuellt med en övergång. För Grönvitt behöver pengarna vid en försäljning. Keita är också enligt uppgift en av de bättre betalda spelarna i VSK och därmed skulle klubben slippa den utgiften. Dessutom har Grönvitt två lovande målvakter bakom Keita; Daniel Svensson och Adrian Forsgren.

– Det är ju inte så att vi vill bli av med Aly, men vi vill hjälpa honom och andra spelare vidare och uppåt i karriären. Och så är det en position där vi har bra spelare redan, säger Aslan.

Vad är nästa steg?

– Jag har en dialog med de här klubbarna, så får vi se vad det landar i efter säsongen, säger Aslan.

Vilka rör det sig om?

– Vill inte säga det.

Aly Keita har själv inte hört från någon klubb.

– Ärligt så är det så, men om det finns klubbar som vänt sig till VSK är det intressant. Jag vill spela så högt upp som möjligt, säger Keita.

Kan du tänka dig att provspela efter säsongen?

– Just nu är mitt jobb att hjälpa VSK men om det skulle bli aktuellt med test så är det ingen fara. Om ett par veckor är foten okej, säger han.

Förra hösten provtränade Keita med allsvenskarna Örebro SK och GIF Sundsvall.  Han var även i Albanien och testade med förre Syrianskatränaren Edmond Lutajs nya lag, Flamarturi. Provträningarna slutade dock med att han skrev på för VSK Fotboll.

Anders Öhlin

Mer läsning

Annons