Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarskifte i Roedeers

Men en och en halv månad kvar till seriestart i den amerikanska fotbollen sparkade Västerås Roedeers huvudtränaren Sebastian Lindqvist.

Annons

Division 1-klubben har hårdsatsat de senaste säsongerna och coach Sebastian Lindqvist var beredd på att föra Roedeers till superserien i år.

- Verkligen, så det kom som en blixt från klar himmel när jag blev uppsagd av styrelsen, säger Lindqvist som den här säsongen istället ska spela med Nyköping Baltic Beasts i division 1 samt agera assisterande headcoach åt Tyresö Royal Crowns i superserien.

Roedeersordföranden Per Sundström förklarar uppsägningen av Lindqvist på följande sätt:

- Vi kände att det var viktigt att föreningens filosofi stämde överens med huvudtränarens – och det gjorde den inte, säger Sundström.

Västerås Roedeers, som vill fokusera mer på individuell spelarutveckling än på spelsystem, satsar nu på två huvudtränare som har ett förflutet i klubben – Mikael ”Zäta” Göranzon och Mats Sedlacek.

- Det är bra om vi går upp i superserien, men det primära målet är att utbilda bra fotbollsspelare och att ge dem möjligheten att bli så bra som de kan bli, säger Göranzon.

- Vid en förändring påverkas man alltid. Nu är det upp till mig och Zäta att se till att den här förändringen i Roedeers blir positiv istället för negativ, säger Sedlacek.

Mer läsning

Annons