Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Roedeersspelare till EM

Roedeers enda laget från division 1 med spelare i truppen.

Annons

Två av dem har spelat med landslaget på seniornivå. En av dem har det inte.

På fredagen blev det officiellt att Västerås Roedeers fått med tre spelare i truppen som ska spela EM i Österrike 30/5-7/6.

- Kanonroligt. Vi är det enda laget som inte spelar i Superligan (högsta serien) som fått med spelare i truppen. Det känns kul att se att förbundskaptenerna tittar även utanför den serien, säger Roedeers head coach Mikael Göranzon.

Spelarna som blivit uttagna är Sebastian Gauthier, Rikard Robbins och Marlon Escobar.

- Tre väldigt olika spelartyper. Sebastian som de använder som running back i landslaget är en atletisk och snabb spelare som praktiskt taget är född med bollen i handen. Marlon är yngre men har gått från klarhet till klarhet de senaste säsongerna och är den av dem som verkligen gått hela landslagstrappan via alla juniorlagen. Rikard är en fantastiskt atletisk och duktig spelare som är extremt bra på att läsa spelet. Det ska bli jättekul att se vad de kan göra i EM.

För Rikard Robbins, som gör sitt andra EM, är målsättningen solklar.

- Vi går för guldet. Senast jag var med kom vi fyra och det var inte vad vi hade räknat med direkt. Det är så små marginaler som räknas så det handlar om att vara bäst på rätt dag. Men som sagt, vi har ett väldigt bra lag och går för guld den här gången. Det är en rimlig målsättning, säger han.

Mer läsning

Annons