Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anger hoppas på mera guld

Den moderate riksdagsledamoten Staffan Anger är sportfantast - och galen i OS. För vlt.se berättar han direkt från London-OS. (Del 1)

Annons

Så är jag på väg till min nionde olympiad, inte åttonde som det stod i VLT häromdagen. Ikväll kommer jag att sitta på Olympiastadion och se på friidrott. Det ska bli jättekul! Jag åker med min vän Per Åsling och hans fru. Vi är goda kollegor i Riksdagen och vi besökte tillsammans OS i Peking för 4 år sedan, och blev under den resan även goda vänner.

Det har varit mycket positivt de två senaste dagarna i OS. Silver med guldsmak för Lisa Nordén i triatlon och guld för Fredrik Lööf och Max Salminen i starbåtstävling.

Men jag skulle också vilja ge Therese Alshammar en extra guldmedalj. Trots diskbråck ställde hon upp på 50 meter frisim och blev sexa. En fantastisk bedrift! Jag såg Therese simma i Sydney i OS 2000. Då blev hon tvåa på 50 meter frisim och grät på prispallen. Jag trodde det var glädjetårar, men hon var ledsen över att inte vinna. Jag såg henne även på 50 meter frisim under OS i Aten 2004. Hon blev där fyra och var en tiondel från medalj. Nära där också! Hon är utan tvekan världens mest meriterade kvinnliga simmare. Hoppas att hon trots ålder fortsätter att simma och tävla.

Nu är jag alltså på väg mot mitt nionde OS-äventyr! Hoppas på många spännande idrottsliga äventyr och att vi får se den svenska flaggan vaja i topp fler gånger under de kommande dagarna!

Staffan Anger (M)

Riksdagsledamot från Västmanlands län

Mer läsning

Annons