Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anja borde vara given för bragdmedaljen

Det var blöt snö i luften när damernas slalom skulle avgöras idag. Jag beslöt att gå upp till banan som ligger en bit upp fran huvudvägen. Det var jobbigt, man är ju inte ung längre utan 60+.

Annons

Skulle Anja ta en sista chans eller skulle någon av det unga åkarna slå till? Maria Pitila överraskade och blev klar 4:a efter ett fint andra åk. Anja åkte ut och Frida Hansdotter gjorde vad hon skulle och knep en 15:e plats. Frida från Norberg är en ytterst lovande slalomtjej. Hon siktar hårt mot att ta medalj i Ryssland om fyra år. Hon ar målmedveten, modig och träningsvillig - ja, lite av en Anja i miniatyr. Vi kommer att få se fina resultat framöver från Frida nu när hon även lärt sig hur ett OS fungerar. I toppen av slalomresultatet fanns enbart kända namn. Apropå Anja och hennes medalj i kombination borde detta vara givet for SVD's guldmedalj. Efter den stora kraschen i störtloppet borde det ha varit omöjligt att ställa upp på nytt i samma backe nästa dag och ta medalj! Vilket mod och vilken målmedvetenhet. Bragdmedaljen till Anja!

Vi saluterar också Anette Norberg som försvarade sitt OS-guld från Turin. Efter att ha legat under med 4-6 vände hon och hennes team matchen och vann med 7-6 efter en gastkramande forlängning. Lagkaptenen i det Kanadensiska OS-laget var verkligen skicklig och det blev en fantastisk duell mellan henne och Anette som slutligen slutate till Anettes fördel. Jag såg matchen for 4 år sen i Turin då Anette avgjorde med sista stenen. Tyvärr hade jag inte möjlighet att se finalen live eftersom den gick i Vancouver. Vilken rysare, och vilken skicklighet fran Anette och hennes lags sida! Ställer Anette Norberg och hennes lag upp i Ryssland om 4 år ska jag forsäkra mig om att ha biljetter till alla deras matcher.

Mer läsning

Annons