Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrika VLT-priset delas ut på galan

Årets stora idrottsfest är snart här. Västerås Idrottsgala är bara en dryg månad bort. Nytt för i år är att VLT kommer att dela ut det anrika VLT-priset i samband med galan. – Det känns häftigt, säger sportchefen Pasi Hiirikoski.

Annons
Västerås Idrottsgala arrangeras i Bombardier Arena. Foto: VLT ARKIV

29 november smäller det. Då är det dags för Västerås Idrottsgala – årets höjdpunkt i sportvärlden.

Och i år är det en del som är nytt med galan.

VLT finns numera med som sponsor och kommer dessutom att dela ut det anrika och pretigefyllda VLT-priset under festkvällen.

– Att VLT på allvar kliver in i Idrottsgalan känns i dagsläget helrätt. Galan i sig har varit ett lyckat arrangemang och VLT har med sin sport-bevakning genom alla år tillfört mycket till stans idrott. Så att VLT och Idrottsgalan nu går hand i hand känns som … hmm … ett slagskott i krysset, säger Pasi Hiirikoski.

VLT-priset är Sveriges näst äldsta sportpris, efter Svenska Dagbladets bragdguld. Snart kan VLT-priset faktiskt vara det äldsta som delas ut av en tidning med en sportredaktion.

– Det känns häftigt att tillhöra en organisation, som även historiskt sett, naturligt ingår i idrottsstaden Västerås. Lika häftigt är det att VLT tar ett nytt grepp och skapar ny historia genom att för första gången dela ut VLT-priset i samband med Västerås Idrottsgala där stans idrottsprofiler kommer att vara samlade.

Hur ser du på att få dela ut ett så anrikt pris?

– Vem som 1939 delade ut det första VLT-priset till friidrottaren Thore Tillman från Fagersta AIK har jag ingen aning om, men för mig var det en ära att i fjol få dela ut det 73:e VLT-priset till innebandymålvakten Hanna Pettersson.

– Jag upplever det som att även de som mottar VLT-priset ser det som en ära – med all rätt. Det är nämligen en förnämlig skara idrottare som har prisats genom åren.

En sak till som är nytt för i år med VLT-priset:

– Den uppmärksamma noterar naturligtvis att den lite tidigare utdelningen av VLT-priset innebär att länsprestationerna efter Idrottsgalan och fram till årsskiftet inte har någon chans att konkurrera i år. Men VLT-prisjuryn kommer vid nästa träff att ändra statuterna, så att ”sena” bragder istället får konkurrera om VLT-priset 2013.

– Välkomna att hänga med på Västerås Idrottsgala 2012 – inte minst via VLT.

Mer läsning

Annons