Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ararso satte banrekord

Mer än 170 stycken springsugna deltog i VLT Loppet i lördags. Den stora skrällen stod trettonåriga Lidiya Ararso för när hon vann för tredje året i rad och satte nytt banrekord med tiden 6.03.
– Det känns jättebra, säger hon.

Annons
Segrare. Lidiya Ararso vann VLT-loppet.

Strålande sol, mer än 170 deltagare och en springsträcka på en kilometer mitt inne

i centrala Västerås – det var förutsättningarna inför årets upplaga av VLT Loppet.

Tävlingen, som är öppen för alla intresserade löpare upp till 14 år, anordnades för tolfte året i rad som ett samarbete mellan VLT och Västerås Skid- och Orienteringsklubb.

Tre åldersklasser fanns representerade, de allra yngsta sprang ett varv på banan medan de två äldre klasserna sprang två.

– Det roliga är den stora bredden bland deltagarna, förklarar Britt Larsson som är vice tävlingsledare. Hon berättar att några barn är vana löpare medan andra är totala nybörjare.

– Alla får medalj när de gått i mål, den stora målsättningen är att alla ska ha så roligt som möjligt.

En av dem som gjorde sin debut i löparskorna var Darren Omari, 9 år.

– Mina föräldrar tipsade mig om loppet och det verkade kul. Det gick bra i dag och jag ska nog vara med nästa år också, säger han.

Den bästa killen och tjejen i varje åldersklass belönades med pokal. Det lottades även ut en mängd andra priser.

En av vinnarna var trettonåriga Lidiya Ararso som imponerade stort när hon satte nytt banrekord med tiden 6.03. Hon vann även loppet för tredje året i rad.

– Det känns jättebra. Jag har tränat friidrott i två år och älskar att springa. Målet är att komma till OS en dag, avslutar hon stolt.

Mer läsning

Annons