Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: Soppan kring Buya - tränar med Syrianska

Här är den oväntade vändningen kring Mohamed Buya. VLT kan avslöja att anfallsesset INTE är klar för AFC United - utan tränar med Syrianska IF i Västerås.- Det är en komplicerad historia, just nu är han inte vår spelare, säger AFC:s sportchef Azad Budak.

Annons
Mohamed Buya.

Mohamed Buya är tillbaka i träning på Swedbank Park. Men inte för VSK Fotboll - utan Syrianska IF.

VLT kan avslöja att den 20-årige anfallaren tränade med klubben under måndagskvällen. Och väntas fortsätta träna med division 2-föreningen.

Bakgrunden är en rad händelser som utvecklat situationen kring supertalangen från Sierra Leone till vad som beskrivs som "en riktig soppa".

Mohamed Buya kom till VSK på lån från Juventus sommaren 2014 - och var stundtals lysande för Grönvitt.

Anfallaren startade sex matcher och gjorde sex mål, inklusive två stycken hemma mot superettatopplaget Östersund i Svenska cupen.

Den 17 januari meddelade VSK att Buya lämnade klubben. Ny adress uppgavs bli superettaklubben AFC United.

Men enligt uppgift till VLT har det därefter gått snett - och Buya är inte klar för AFC.

- Egentligen är det bättre att du pratar med hans agent (Gabriel Dikmen) om det här, säger AFC:s sportchef Azad Budak när VLT når honom.

Kan du bekräfta om Buya tillhör AFC?

- Han är inte vår spelare. Men jag tror att det kommer att lösa sig för honom.

Ni har värvat fler anfallare, kvarstår ert intresse?

- Vi ser värvningar ur flera perspektiv. Dels etablerade spelare, och dels framtidsspelare - och Buya faller in under den kategorin. Det är en kanonbra kille, väldigt snäll, och som fått vänner i laget. Och han har verkligen potential att gå långt som fotbollsspelare, säger Budak.

Vlt.se söker fler inblandade parter. Enligt uppgift är Mohamed Buya för tillfället fortfarande registrerad som spelare för VSK Fotboll.

Mer läsning

Annons