Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergwall besviken efter återkomsten

VSK-målvakten tillbaka i landslaget i genrepet mot Ryssland.

Annons

Efter VM-finalförlusten i Vänersborg i vintras deklarerade Andreas Bergwall att hans tid i landslaget var över. Men han ändrade sig och på söndagen fick 39-åringen åter igen ställa sig mellan stolparna när Sverige mötte Ryssland i Vänersborg.

-Ser det inte som någon comeback direkt eftersom jag knappt varit borta men det var i alla fall kul och sett över hela helgen tycker jag att vi gjorde det okej, säger han.

Lagen möttes två gånger under helgen. I lördags var Sverige (utan Andreas Bergwall) starkast och vann med 7-3. På söndagen var det mycket trötta svenska ben samtidigt som ryssarna gjorde det bra.

-Jag tycker att vi spelar ganska dumt. Det var som att vara tillbaka i VM-finalen igen, väldigt likt. Precis som då tappar vi en massa boll nu och det känns kladdigt, säger Bergwall.

För egen del stod Bergwall för en hel del bra räddningar, men även en tavla när han tappade in Aleksei Dorovskikhs skott från långt håll.

-Den vet både du och jag att jag ska ta. Det känner jag ju, att det är på tok för dåligt att släppa den. Men det är ingenting att gräva ner sig över och jag tror inte att just den grejen är avgörande för om det blir VM eller inte för mig.

Vad har du fått för signaler?

-Inga. Jag vet inte alls hur han (Jonas Claesson, förbundskapten) tänker. Men jag borde väl inte ha varit här om jag inte ingick i planen.

Mer läsning

Annons