Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDEXTRA: VSK knep fjärdeplatsen

På söndag väntar Vänersborg i kvartsfinalen.

Annons

Det var två avvaktande och lite trevande lag som kom ut till den första halvleken i säsongens sista seriematch i elitserien. Varken VSK eller Villa Lidköping, som dessutom saknade sina största stjärnor, ville riktigt ta tag i spelet och i halvtid var ställningen 0-0.

- Vi funderar alldeles för mycket men jag tycker att vi hade hyfsad koll på dem. Det var lite halvchanser åt båda hållen men det kändes okej ändå, säger VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Till den andra halvleken var förändringen i inställningen total. VSK fick bättre fart på både benen och bollen och målen började komma. Detta samtidigt som backlinjen gjorde en riktigt bra insats och hyllades efteråt av Jonsson.

- De var riktigt bra de tre, ”Putte” (Patrik Sjöström), Robertson (Oskar) och Aksel (Ekblom). De gjorde det bra precis hela matchen och satte stopp för väldigt många av Villas anfall.

Till slut vann VSK med 5-2 efter mål av Tobias Holmberg, Jonas Nilsson, Mikael Olsson, Janne Rintala och Magnus Joneby.

- Det var ingen champagnebandy direkt men det var väldigt skönt att få vinna. Det gör ändå ganska mycket för självförtroendet inför slutspelet, säger ”Lillis”.

Efter matchen var det dags för tränarna för lagen som placerade sig 1-4 at välja kvartsfinalmotståndare bland 5-8-lagen. Valen föll som följer:

VSK-Vänersborg

Grupp A: Hammarby-Vetlanda

Villa Lidköping-Edsbyn

Grupp B: Sandviken-Broberg

- Att Hammarby valde oss så att vi möts i en eventuell semifinal var inte överraskande. Det är nära geografiskt sätt och de har spöat oss två gånger så det kändes självklart. Att de tog Vetlanda var inte heller oväntat. Sandviken var nog inte helt nöjda för jag tror egentligen inte att de ville ha Broberg men de gick nog på att det var en kortare resa. Sedan tog Villa Edsbyn och det var också väntat, inte en sportmössa att de skulle ta Vänersborg.

För VSK:s del skulle första matchen egentligen ha spelats hemma på lördag, men på grund av motormässan i ABB Arena spelas den i stället på söndag.

- Jag har trott sedan jul att vi skulle få Edsbyn. Det var inte förrn i går jag insåg att det nog skulle bli Vänersborg. Det blir tuffa fajter, de har gått bättre och bättre hela tiden, kurvan bara stiger. Dessutom är de extremt bra på fasta situationer och det är ju inte alls ovanligt att slutspelsmatcher avgörs på hörnor till exempel. Så på så sätt är de lite luriga, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

Mer läsning

Annons