Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carlsson fortsätter att spela

VSK Bandy har jagat en ny forward. Här är lösningen: Skyttekungen Michael Carlsson fortsätter ett år till. – Jag har varit sugen hela tiden, säger VSK-legendaren.

Annons

Sandviken krossade VSK:s drömmar om att försvara guldet i fjol. När de slog ut Grönvitt med 3–1 i matcher tog också en av svensk bandys stora forwardskarriärer slut. Trodde alla.

– Nu är det nog över, sa Micke Carlsson i SVT:s direktsändning efter matchen.

Men veteranen har tänkt om. Och klubbens bästa målskytt genom tiderna fortsätter en säsong till.

– Ja, det har varit bestämt ett par veckor. Jag har varit sugen hela tiden, säger Carlsson och fortsätter:

– Styrelsen, tränarna och laget ville att jag skulle köra så då är det bara roligt.

Carlsson opererade mestadels på mittfältet förra säsongen. Det testet är över. Nu tar Carlsson steget upp till sin naturliga position – som anfallare.

– Ja, vi behövde en till forward. Det var ett lätt val att välja och fortsätta, hela truppen känns jäkligt sugen på att göra en bra säsong.

Flera kritiska åsikter har lyfts mot VSK under silly season. Fansen har varit besvikna och ifrågasatt varför inte etablerade stjärnor hämtats in.

Nu är VSK-truppen spikad. Då lägger sportchefsduon Michael Carlsson och Patrik Anderbo korten på bordet.

– Kalle Spjuth var den spelare vi verkligen ville ha. Han är i rätt ålder och skulle ha passat in i gruppen. Men han valde Sirius av sociala skäl, han ville inte flytta från Stockholm och då är Uppsala närmare att pendla till, säger Anderbro.

Gav VSK honom ett sämre ekonomiskt bud än Sirius?

– Absolut inte. Vi har verkligen visat musklerna ekonomiskt. Rent bandymässigt och ekonomiskt gav vi nog ett bättre erbjudande än Sirius, säger Micke Carlsson.

Duon säger samma sak: VSK tror på den befintliga truppen. Därför är de inte oroliga inför nästa säsong.

– Vi är jättenöjda med värvningarna av David Mowitz och Janne Rintala. De tillför den energin utifrån som alltid är bra att ha inför en ny säsong. Sen tror vi stenhårt på våra egna spelare.

Så 2012-målsättningen lever vidare?

– Absolut, det har den alltid gjort.

Michael Carlsson:

– Det positiva är att många bryr sig om VSK och har åsikter. Men vi har jobbat dygnet runt med den här silly season och verkligen gjort allt vi har kunnat.

Finns det något ni hade kunnat gjort annorlunda?

– Det finns det väl alltid. Men man kan inte få allt här i livet.

Patrik Anderbro:

– Vi är inte alls oroliga. Vi vet vad det här laget kan uträtta. Däremot ska vi göra en uppföljning med Kalle Spjuth senare under säsongen när allt lagt sig för att skapa oss en bild av varför han inte valde oss.

Mer läsning

Annons