Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De jagas av rysk klubb

Stefan Edberg och Tobias Holmberg kan lämna VSK Bandy. Enligt vad VLT erfar jagar ryska klubben Neftyanik duon. – Klart att jag är sugen att åka, säger Edberg till VLT.

Annons

Försvararen, som gjort landslagsdebut under säsongen, fick en första förfrågan tidigare i vintras men la då saken på is.

– De skulle höra sig efter säsongen och det har de gjort. Ingenting är klart men jag kan väl säga att det förhandlas, säger 23-åringen.

Han vill inte bekräfta vilken klubb det handlar om, men säger att det kan kan röra sig om fler lag i Ryssland som visat intresse. Neftyanik från Chabarovsk, nära gränsen till Kina, spelar i högsta ligan.

– Det skulle vara ett äventyr. Det är ju en nivå till, men som sagt, det är långt ifrån klart. Det kan lika gärna bli att jag stannar i VSK, säger Edberg vars kontrakt går ut sista mars.

Även Tobias Holmberg är intressant för Neftyanik. Mittfältaren har kontrakt med VSK ett år till, men har en klausul som innebär att han kan hyras ut till en rysk klubb.

– Vi vet ju om intresset men avvaktar, vi har inte fått något bud, säger VSK:s sportchef Michael Carlsson.

Kan ni tänka er att släppa Holmberg?

– Vi vill göra så bra som möjligt för båda parter. Jag förstår om man vill åka till Ryssland och spela någon gång under karriären, säger Carlsson.

Mer läsning

Annons