Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den här arenan kommer att koka på lördag

VSK Bandy är fortsatt bara en vinst från SM-finalen. Allt tyder på att semifinal 4 mot Hammarby IF blir en publikfest i ABB Arena Syd.

Annons
VSK:s Michael Campese kan räkna med publikfest på lördag.

När VSK mosade Hammarby med 6-3 i semifinal 2 fanns drygt 3500 åskådare i ABB Arena Syd.

När Grönvitt brände sin första matchboll i Stockholm i onsdags fanns drygt 4000 åskådare på Zinkensdamm.

På lördag är det dags för en ny supersemi i ABB Arena Syd - och då hoppas VSK Bandys klubbchef Michael Campese på 6200 åskådare.

- Det var ju över 6100 på den femte och avgörande matchen mot SAIK 2009. Det är lite grann av samma läge nu, säger Campese.

Även VLT:s webbsiffror backar upp Campeses förhoppningar. Den senaste liverapporteringen på vlt.se från ABB Arena Syd gav rekordsiffror i form av 9129 sidvisningar och närmare 400 kommentarer. Även livesiffrorna från Stockholm nådde höga nivåer - nästan 8000 sidvisningar och 230 kommentarer.

Så intresset finns där, vilket öppnar för en riktig publikfest på lördag.

- Helt sjuka siffror. Jag läste dem på vlt.se. Det är en bekräftelse för oss som vi kanske inte haft på ett tag. Känns jättekul, säger Campese och fortsätter:

- Vi har lärt oss att det är semi och matcher av den här karaktären som krävs för att locka mycket folk.

Hur är tongångarna i VSK-lägret efter 3-5-förlusten på Zinken i onsdags?- Jag kände direkt i omklädningsrummet att det var gott mod. När vi kom hem till Västerås igen var känslan att alla är övertygade om att vi kan fixa finalplatsen. Just det att vi kom tillbaka i den senaste matchen betydde mycket.

Michael Campese är övertygad om att ABB Arena Syd kommer att koka på lördag.

- Ja, Hammarby kommer att få spotta upp sig och göra sitt livs match om de ska hänga med. Vi känner att vi har vind i seglen och publiken med oss, säger Campese.

Naturligtvis liverapporterar vlt.se även lördagens semifinal mellan VSK och Hammarby.

Mer läsning

Annons