Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det kommer bli kännbart”

VSK Bandy tvingas till hösten klara sig utan Stefan Edberg och Tobias Holmberg som lämnar för ryska Neftyanik, samt Ted Andersson som slutar. Tre spelare som det enligt tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson blir näst intill omöjligt att ersätta.

Annons
Tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson och assisterande tränaren Andreas Westman vid VSK Bandys första försäsongsträning.

- Stefan Tobbe och Ted, det är ju spelare som haft viktiga roller i det här laget, både på och vid sidan av plan. De har varit jätteviktiga alla tre och det kommer inte bli lätt at ersätta dem, det kan jag säga. Det går egentligen inte. Det är tre riktigt tunga förluster och det kommer att bli kännbart för oss, helt klart, säger han.

Inför nästa säsong sätter han sitt hopp mycket till lagets tre spelare födda 1993, Jimmy Jansson, Jesper Hermansson och Martin Flodström.

- Man ju aldrig vart saker och ting tar vägen. Nu har vi tre 93:or som var med i fjol och det kan ju hända otroligt mycket där under en säsong, eller så händer det ingenting. Det är svårt att veta, men jag hoppas att det händer en massa saker så at de tre kan fylla en del av det vi tappat. Det räknar jag med, att de ska växa ett snäpp till.

Han tror också mycket på lagets två nyförvärv som blivit klara hittills, Jens Blixt från Tillberga och Mikael Olsson från Vänersborg.

- Jag tycker att vi gjort två kanonvärvningar som det finns mycket utvecklingspotential i. Blixt är ju egentligen VSK:are och ”Micke” är en spelare jag har haft koll på i fem år, sedan jag var tränare i Hammarby. Båda är intressanta spelare som kan utvecklas jättemycket och som har ambitionen att göra det. Sedan får vi se om det dunkar in fler värvningar.

Vad skulle du vilja ha in för spelare?- Jag vill ha åtminstone en till i truppen utifrån, mest för att ha tillräckligt med ”personal” så att det inte blir som i vintras när vi hade en massa skador ett tag och det blev jobbigt för oss. Så minst en till. Vi har ju mycket mittfältare men jag känner ändå att jag vill ha en mittfältare till, en sådan som kan spela på lite fler olika positioner.

Mer läsning

Annons