Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekblom får fortsätta vänta på comebacken

Spelklar – men får sitta kvar på läktaren. Nu berättar VSK-backen Aksel Ekblom om vägen tillbaka efter skadan.
– Min mormor fick komma in i omklädningsrummet och undersöka mig, säger 23-åringen.

Annons
”Får väl se”. När Aksel Ekblom är tillbaka på isen är ännu inte klart, men kvällens match får han med största sannolikhet se från läktaren. ”Får jag inte spela är det bara att jobba vidare. Jag litar på att tränarna tar ut de bästa. Vi får väl se hur de gör”, säger han.

Han kom till VSK som det ”okända nyförvärvet” som få kände till.

Men när Oskar Robertson skadade sig i premiären blev Aksel Ekblom snabbt given på högerbackspositionen.

– Jag var bara den nya killen från Södermalm och det fanns inga förväntningar alls på mig för ingen visste vem jag var. Jag minns att jag läste någonstans att ”den här killen kommer från ett mittenlag i allsvenskan. Han kommer vara sämst.” Då blir man ju väldigt sugen på att bevisa att de har fel och att jag håller på den här nivån. Men samtidigt är det klart att det var skönt också att inte behöva ha den pressen på sig som till exempel Esplund, säger Aksel Ekblom.

Sex matcher hann Ekblom spela innan det högg till i höften i matchen mot Kalix.

– Jag hade kört för hårt veckan innan och vilat för lite. Sedan blev jag kall och det drog till i höften.

Med lagledaren och naprapaten Göran Svensson på 100 mils avstånd fick Ekblom och VSK ta till en lite annorlunda metod för att kontrollera hur illa ställt det var.

– ”Lillis” trodde väl att jag var galen men jag sa åt honom att gå och hämta min mormor, som var på plats. Hon är gammal sjukgymnast så hon fick komma och undersöka mig, säger Ekblom.

Mormors diagnos var tydlig – höftböjaren var överansträngd och där fanns även en liten bristning.

Vägen tillbaka har sedan dess varit längre än Aksel Ekblom trodde, men de senaste veckorna har han kunnat gå för fullt.

Med Ekblom skadefri, Robertson tillbaka från avstängningen och Martin Flodström som gjort det bra i de matcher han spelat, är konkurrensen hård inför kvällens bortamöte med Kungälv på Skarpe Nord.

Efter gårdagens träning verkade det dock som att tränarduons val faller på Oskar Robertson.

– Det är ett svårt val men vi förväntar oss att Kungälv spelar väldigt mycket långa bollar och där är Oskar väldigt stark medan Aksels styrka ligger i det defensiva mer rejäla spelet, säger Andreas Westman.

– Jag vill alltid spela och tycker så klart att jag ska få det, men tränarna bestämmer. Jag skulle ljuga om jag inte säger att jag blir besviken, säger Ekblom.

Mer läsning

Annons