Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En vanlig dag på jobbet”

Försvararen Patrik Sjöström efter VSK:s övertygande vinst mot Kungälv.

Annons

VSK Bandy fortsätter att spela stabilt mot de lag som ligger under dem i tabellen. På måndagskvällen slog laget ett ultradefensivt Kungälv hemma med 7-3.

-Jag vet inte vad de hade för taktik egentligen. Vi vet ju att de är bra defensivt men de stod kvar med hela laget i straffområdet nästan hela matchen, även när vi började dra ifrån på slutet. Sedan försökte de väl slå lite lyft och så men det kändes ganska lugnt hela tiden, säger Patrik Sjöström.

Tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson beskrev matchen efteråt som ”ett enda långt powerplay” där VSK hela tiden pressade på och skapade mycket lägen, men hade svårt att få in bollen i mål inledningsvis. Det var inte förrän mot slutet det verkligen släppte.

-Vi får mycket lägen men det står hela tiden någon i vägen och det styrs undan. Men till slut tröttnar de ganska ordentligt och då får vi mer hål på dem. Det kändes som en vanlig dag på jobbet faktiskt, haha, säger Sjöström.

Efter förlusten mot Sandviken på annandagen har VSK gjort förändringar i försvaret vilket bland annat inneburit att halvorna nu ska spela högre upp samtidigt som de tre i mitten flyttar längre bakåt.

-Det gör ju att vi tre i mitten får ta ganska mycket ansvar och får ha koll på många spelare. Ändringarna ska göra att vi tvingar ut dem mer på kanterna och där ska halvorna vara som stoppklossar. Jag tycker att det fungerar bra men det finns mer att jobba på där. Mot topplagen går allt så mycket fortare och de vet ju mer vad de gör så det blir tuffare så klart.

Mot Kungälv valde ”Lillis” att låta Aksel Ekblom spela i stället för Oskar Robertson.

-Man påverkas egentligen inte så mycket av att det byts spelare hit och dit. Jag kan väl mest känna att jag får ny energi av förändringar, säger Patrik Sjöström som också berättar att han under en period dragits med smärtor i ryggen.

-Alla har skavanker när det blir så här tätt med matcher. Det gör lite ont men det är ingen fara. Jag gillar ändå när det är tätt, då slipper man ju träna lika mycket, haha.

Mer läsning

Annons