Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engström: ”Vi är beredda på allt”

Returmöte mot Sandviken i kväll. VSK Bandy behöver vinna. Om inte så är det väldigt långt till SM-semifinal. – Vi känner att vi kan ta två raka på bortaplan, säger högerhalven Victor Engström.

Annons

Han inledde upphämtningen i tisdags genom att göra 1–2 när det gått mindre än en minut av andra halvlek. Den spelmässigt mycket bra andra VSK-ronden räckte dock inte hela vägen.

– Jobbigt slut absolut, men samtidigt känns det helt okej. Det var bra stämning på träningen (i går).

VSK tränade lätt, åt tillsammans efteråt och pratade igenom suddenförlusten (3–4) i den första SM-kvarten. En förlust i förlängning brukar vara blytung, men inte den här gången, enligt Engström. Tiden finns inte för att se bakåt, det är kraftsamling som gäller.

– Det var inte så mycket att säga om första matchen. Vi gjorde det mesta rätt, det är så vi ska spela då är vi bra, säger Engström.

Han tror på en liknande matchbild i Göransson Arena i kväll. VSK tryckte på högt upp och pressade serieettan, särskilt i andra halvlek.

– Vi tänker inte göra något annorlunda. Det är väl så att Sandviken har mer att fundera över än vad vi har, säger Engström.

Var de inte förberedda på ert sätt att spela?

– Det borde de ha varit, vi spelade på samma sätt när vi mötte dem i serien i förra veckan (4–4).

Tror du att Saik kan överraska er spelmässigt?

– De har säkert funderat en del. Men nej, vi är beredda på allt.

Han tror att VSK har en fördel av att laget varit i skarpt läge hela säsongen, slutspelsplatsen blev ju klar först i fredags.

– Det har varit så för oss sedan tredje omgången, det är egentligen ingen skillnad att det är slutspel. Saik har inte varit i samma situation.

I kväll alltså kvartsfinal två och på lördag väntar tredje matchen, även den i Sandviken.

– Vi vill verkligen vidare och tror verkligen att vi har chansen. Det är ingen omöjlighet att vinna två på bortaplan.

Mer läsning

Annons