Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fosshaug bötfällde sig själv

Per Fosshaug införde 5 000 kronor i böter för grovt matchstraff inför Svenska cupen i helgen. Nu är TB-tränaren skyldig klubbens lagkassa 10 000 kronor efter sina två röda kort.
– Det visste väl alla att det skulle bli så, säger han och skrattar.

Annons
Helgens cupspel blev en dyr historia för spelande Tillberga-tränaren Per Fosshaug.

Per Fosshaug är känd som bandyns bad boy – och när Tillberga spelade Svenska cupen i Vänersborg i helgen drog 45-åringen på sig två röda kort.

Först snackade mittfältaren ut sig på planen i kvartsfinalen mot Bollnäs. Och i placeringsmatchen mot VSK visades han upp på läktaren när han ledde laget från bänken.

– Jag var på sidan när jag fick rött och åkte upp på läktaren. Men då vände vi och vann. Det var för kort tid i första matchen när jag åkte ut för att vi skulle vända då. Det var bara 30 sekunder. Annars hade vi vänt då också, säger han.

TB föll mot Bollnäs – och vann mot VSK. Men för Fosshaug blev dock helgen kostsam, rent ekonomiskt.

För innan turneringen bestämde han själv att ett grovt matchstraff skulle rendera den skyldige i 5 000 kronor i böter.

– Äh, 5 000 kronor är väl ingenting, säger han.

Men är du inte skyldig det dubbla?

– Det blir det inte. 5 000 blir det, men inte 10 000. ”Cp-rött” är grovt matchstraff när man får spela med en man mindre. Mot VSK var det bara en tia. Egentligen skulle Robin (Andersson) betala halva, för han fick ju sitta av straffet. Men i första matchen var det cp-rött. Man får inte säga ”finnjävel” tydligen. Jag fick rött direkt, säger Fosshaug och fortsätter:

– Det är bra att jag tar det på försäsongen så att jag inte tar det i serien.

Ångrar du dig?

– Nej, för fasen. Jo, jag ångrar mig verkligen att jag fick rött kort, men jag ångrar inte att vi satte upp det som regel. För det är ett skapligt avskräckande exempel. Men det var rätt så givet att det var jag som skulle få det.

Hur mycket pengar tror du att det här kommer att inbringa till lagkassan totalt under säsongen?

– Det blir 5 000 kronor till. Jag tror att vi kommer att vara väldigt försiktiga. Men det finns ju en bakgrund till att vi gör så här. Vi åker ju på lite för mycket utvisningar och det är inte bara otur. Varken snackutvisningar eller utvisningar i spelet, säger Fosshaug.

– Det är något som vi har pratat om och som vi ska bli bättre på. Det är därför vi tappar mot Bollnäs. Vi drar på oss två utvisningar och tappar 3–2 till 3–4.

Hur mycket har du blivit trackad för det här i laget?

– Det började väl på en gång. ”Duske” (Johnny Johansson) skulle hurra för segern mot VSK och sa ”grattis till segern och 10 000 kronor till lagkassan”. Men då var jag inne hos domarna och pratade. säger TB-tränaren.

Så du hörde det inte själv?

– Nej. han hade aldrig vågat om jag hade varit där inne.

Mer läsning

Annons