Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fosshaug: "Fantastiskt"

Två framspelningar och stabilt spel. Spelande tränaren Pelle Fosshaug gjorde vad han skulle i superfinalen.
– Fantastiskt att vi är klara för elitserien, säger bandylegendaren.

Annons

Pelle Fosshaug började säsongen som tränare. Men till slut ryckte det för mycket i benen och i början av januari gjorde han comeback på planen – för att hjälpa TB tillbaka till elitserien. Totalt blev det tio matcher för Fosshaug.

– Kroppen har känts bra de matcher jag spelat, säger han.

Och den spelande tränaren var nöjd med insatsen mot Örebro. Fosshaug stod för framspelningar till de två första målen som Andreas Hammarbäck och Mattias Rydberg svarade för.

– Det kändes bra. Jag fick ta lite mer defensivt ansvar och behövde inte gå fram så mycket. Hammarbäck satte ju sina chanser, säger Fosshaug med ett brett smajl.

Hur var känslorna innan matchen?

– Det var mycket tankar och vi har ju varit i den här situationen förut, då var det för att hålla oss kvar. Så klart att man var lite orolig. Det var ju vinna eller försvinna. Det hade varit riktigt tufft att ladda om för ett kval mot Vänersborg. Vår chans var att vinna den här matchen och det gjorde vi, säger Fosshaug.

Om du jämför årets lag med förra årets uppsättning i elitserien?– Vi har jobbat mycket på att vara bättre som lag och stå upp när det blir lite tufft. Det har vi lyckats med och vi har spelat jämnare den här säsongen.

Mer läsning

Annons