Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gripen överklagar - TB:s elitserieplats i fara

Cirkusen kring den sista elitserieplatsen rullar vidare.

Annons

Det har varit många turer sedan Gais för någon vecka sedan meddelade att klubben lägger ner sin elitverksamhet och drar sig ur elitserien. Efter mycket spekulationer fram och tillbaka kom Bandyförbundet fram till att det ville ha in ekonomiska handlingar från Gripen Trollhättan och Tillberga Bandy, där Gripen var det uttalade förstahandsvalet på grund av större sportsliga framgångar.

Efter ett möte på måndagen meddelade sedan förbundet att Gripen inte beviljats elitlicens och elitserieplatsen gick till Tillberga vilket VLT rapporterade om.

Beslutet fick starka reaktioner runt om i Bandysverige och Gripen gick snabbt ut och sa att klubben eventuellt tänkte överklaga beslutet. Och efter ett styrelsemöte på tisdagskvällen blev det officiellt att en överklagan kommer att lämnas in.

- Beslutet var enhälligt. Vi gör det här främst för att få ordning och reda och en tydlighet med elitlicensen, säger Gripens ordförande Stellan Edström till TTELA.

De viktigaste punkterna i överklagan är enligt TTELA följande:

* Tydlighet med elitlicensen.

* Att redogöra för hur klubben upplevt processen.

* Otydliga kriterier.

* Lika behandling.

- Det är den kanske viktigaste punkten. Vi är inte bittra, men vi är beslutsamma. Vi har inte för avsikt att jämföra oss med andra klubbar men det går rykten om olika behandling, exempelvis lån, säger Stellan Edström.

Under tisdagen var Gripen i kontakt med Tillberga Bandy.

- De hörde av sig och ville poängtera att det här överklagandet inte är riktat mot oss utan de vill få det prövat och se vad som egentligen gäller. Och det har vi full förståelse förm vi hade nog gjort precis likadant, säger TB:s klubbchef Tobias "Zocke" Johnsson.

Är du orolig över vad som kommer hända nu?

- Jag har väldigt svårt att se att de (förbundet) skulle ändra sig nu. Utan att ha några riktiga belägg för det utom min magkänsla så tror jag att risken för det är väldigt liten. Under tiden kör vi på som vi hade tänkt. Tränarna ska ner på elitseriekonferens nu i helgen och jag ska träffa förbundet och titta över de ändringar som behöver göras i spelaschemat för att det inte ska krocka med VSK vad gäller hemmamatcher, säger Johnsson.

Om Gripen inte skulle få igenom sin överklagan hos Bandyförbundet finns möjlighet att ta ärendet vidare till nästa instans, Riksidrottsnämnden. Ordföranden Stellan Edström vill inte säga rakt ut att det skulle bli så men har tidigare sagt följande till TTELA.

- Vi vill driva det här till sin spets. Det måste bli någon ordning och reda.

Fortsättning kommer med andra ord att följa...

Mer läsning

Annons