Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönvitts jackpot - Bruun tillbaka i VSK

Satsningen mot Friends Arena 2015 har startat på allvar. 34-årige Anders Bruun är åter i VSK Bandy.
- Jäkligt motiverad att putta in allt jag har i VSK, säger försvararen.

Annons
Tillbaka. Efter en säsong i Ryssland återvänder 34-årige Anders Bruun till Grönvitt.

Bruun, som under den gångna säsongen varit över till Ryssland och spelat i Volga, säger sig vara mätt på Ryssland och hungrig på VSK. 

- Det är väl av flera olika skäl liksom. Just nu så är man rätt mätt på att ha varit där borta och sen är det väl inte optimalt när man har familj och barn och är ifrån varandra så länge, säger han och fortsätter:

- Men framför allt så är det på sportsliga grunder. VSK är ett väldigt intressant lag och gjorde en väldigt bra säsong och slutspurt. Jag är sugen på att vara en del av det, komma hem och försöka göra en riktigt bra säsong.

Hade läget varit likadant om VSK åkt ur i kvarten mot Vänersborg?- Det är alltid roligt att vara en del lag av ett lag som mår bra och som det är drag runt. Men jag hade ändå inte gått till någon annan svensk klubb. Det gör kanske valet enklare och angenämare när det är en klubb på frammarsch igen.

Förutom erfarenhet, och farten från den ryska ligan, ska han bidra med sin specialitet - hörnskyttet.

- Ja, men så är det väl. Det har blivit över 100 mål i VSK och de flesta är väl på hörnor.

Grönvitts klubbchef Michael Campese är lika nöjd som Bruun.

- För vår del är det lite jackpot. En enkel värvning på så sätt att han kommer hem och har boende, familj och jobb klart, konstaterar Campese och är nöjd med att kunna värva en klasspelare med alla sociala bitar på plats.

Så här förklarar Campese hemvändarnas succé i Grönvitt:

- Jag tror att det börjar när de åker iväg. Vi vet att det är en chans för dem att tjäna lite pengar på sin sport. Klart att de ska få göra det. Vi är humana där och jag tror klubbkänslan stärks mer av det. Det är ett aktivt val vi har gjort, säger Campese och fortsätter:

- Men som i Anders fall så omförhandlade vi för att han skulle komma iväg. Relationen är jätteviktig för oss så att de känner att vi bryr oss så mycket vi kan. Och då tror jag de känner trygghet.

Kontraktet mellan parterna är ett så kallat 1+1-kontrakt, där säsongen 2015/2016 villkoras i klausuler.

Mer läsning

Annons