Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är klar för VSK Bandy

Gaismittfältaren är Grönvitts senaste värvning.

Annons
Jacob Bucht i Gaiströja.

VSK har haft ögonen på honom i flera år och tanken var att försöka värva honom nästa säsong. Men när Gais drog sig ur elitserien fick VSK tänka om, och nu är 28-årige Jacob Bucht klar för 2+1 år med klubben.

-Vi kände att vi var klara. Men när det här hände tänkte vi att Jacob är i den åldern att där han hamnar nu kommer han att bli kvar. Vi gillar att hitta och ta hit spelare vi kan utveckla och bygga vidare på. Vi har gjort det förut och vi kommer göra det igen. Ge det ett par år så vet man aldrig var de är i utvecklingen, säger klubbchefen Michael Campese.

Jacob Bucht är förväntansfull inför flytten till Västerås.

-Det känns jättebra verkligen. Det har varit några annorlunda och intressanta veckor med mycket tankar. Allt kom väldigt hastigt med det som hände med Gais och det har varit mycket att fundera över men nu känns det riktigt kul, säger Bucht.

Det var ett flertal klubbar som drog i 28-åringen.

-Det var flera som kändes intressanta men efter att jag hade varit och träffat VSK var det ganska klart för mig. VSK som klubb är superintressant med alla de duktiga spelare som finns där och nu med de nya tränarna och folket kring laget känns det väldigt spännande. Det finns en oerhörd kompetens kring VSK, säger han.

Vilket är det främsta skälet till att det blev VSK?

-Jag vill spela de stora matcherna och vara med och slåss om SM-medaljer.

Värvningen innebär att konkurrensen ökar ytterligare på ett redan stentufft mittfält.

-Det blir tufft att ta en plats. Man får verkligen konkurrera om platserna. Alla är viktiga och det gäller att försöka bidra. Jag känner Jonas Nilsson väl från Boltictiden så vi har pratat mycket och jag känner att jag har hyfsad koll på spelarna så det kommer säkert att bli bra. Jag är väldigt förväntansfull, säger Jacob Bucht.

Michael Campese håller med.

-Ja, ser man till konkurrensen där är det tuffare men samtidigt har vi en senior mindre nu än förra året om man ser på hela truppen. Förra året blev det också väldigt tydligt att spelarna växte av konkurrensen. Alla blev bättre när de fick kriga. Sedan vet jag inte om Jacob kommer att ta en startplats, alla har förutsättningarna att göra det sedan är det upp till Micke Carlsson och Oskar Robertson, säger han.

Och fortsätter:

-Sedan är det så att ju bättre lag man har desto mer attraktiv blir man i Ryssland. De kan komma så sent som i september och börja rycka i spelare och då känns det skönt att man har en grupp ändå även om någon skulle försvinna.

Är du orolig över ryssarna?

-Nja, kommer de har vi ju inte en chans och vi vill ju samtidigt att våra spelare ska få chansen om den kommer. Men har man otur blir man av med två stycken.

Mer läsning

Annons