Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag känner mig viktig"

Han är VSK enda A-landslagsspelare. I morgon ska Tobias Holmberg leda Grönvitt till seger mot Boltic.
– Jag känner mig viktig och har ändå varit med ett tag trots att jag är ung, säger han.

Annons

Både Anders Östling och Daniel Kjörling har lämnat VSK. Massor med rutin har

försvunnit från de Mesta mästarna. Därför har 23-årige Tobias Holmberg en nyckelroll i Grönvitts lag.

– Jag känner mig viktig och jag har ju ändå varit med ett tag och börjar känna mig lite rutinerad. Sen är vi beroende av alla med tanke på att vi har ett så pass ung lag, säger mittfältaren.

Holmberg var med på bandyförbundets årliga upptaktsträff. Där fick VSK inte en enda guldröst – och lite av snacket handlar om Sveriges mest framgångsrika lag genom

tiderna.

– Vi har inte varit där uppe och vunnit på försäsongsturneringarna. Det är väl en anledning. Sen är det väl för att det är så otroligt jämnt och att Sandviken, Hammarby och Villa något steg före. Kollar man på deras trupper så är de ju mycket bättre på papperet, säger Holmberg.

Hur känner ni i laget – är ni underdogs?– Känslan är bra i stort. Vart vi är i hela vår vision och vart vi är i laget nu. Vi har jobbat med stora grejer tidigare och nu är nere och plockar verktyg och hur vi ska spela. Vi ser fram emot den här säsongen och tror väldigt mycket på oss själva. Samtidigt är vi väldigt medvetna om att alla lagen är väldigt bra.

Varför tror du att 20 procent av spelarna och ledarna i bandyförbundets enkät tror att ni blir årets besvikelse?– Jag såg det. Vi har ju inte värvat någon jättenamnkunnig spelare och de som har gjort den här enkäten kanske inte tror på det vi gör. Men det gör vi fullt ut, säger ”Hompa”.

Mer läsning

Annons