Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan ta guld på fjärde arenan

VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson går ut på sin fjärde finalarena söndag eftermiddag.
– Friends är väl den häftigaste av dem, säger han till vlt.se.

Annons
Stefan ”Lillis” Jonsson inför avfärden mot Solna och Friends Arena.

Som spelare var han med och tog SM-guld med VSK på Söderstadion 1989 (7–3 mot Vetlanda) och på Rocklunda året efter mot Sandviken (6–3). Han har även vunnit guld som spelare på Studenternas i Uppsala och i morgon kan han alltså göra det som tränare i Solna.

– Det är läckert att ha varit med om alla finalarenorna. Egentligen minns jag inte så mycket av själva matcherna, men jag kommer i håg min första final (1989) och så minns jag mitt 5–3-mål mot Sandviken 1990, för det avgjorde matchen, säger han och ler brett.

VSK-tränade i eftermiddags i ABB Arena Nord eftersom bandyhallen är upptagen av inomhusfotboll.

Störande?

– Jo, vi kan ju inte träna hörnor eller lyft här inne, men samtidigt har vi vetat om det här och kan inte lägga energi på det nu, säger han.

Spelarna körde ett lätt pass i 45 minuter, mest för att få åka av sig innan de åt lunch och satte sig på bussen till hotellet i centrala Stockholm.

Hur har veckan varit?

– Söndag till tisdag var vi inne i ett lyckorus (efter vinsten mot Hammarby i semi). När vi gjorde studiebesöket på Friends i tisdags började vi ställa om mot finalen.

Att spela final innebär också att mycket praktiskt måste ordnas runt omkring.

– Det har varit mycket hela veckan. Till exempel har många journalister ringt och det har stört en del för spelarna. Men vad sjutton, det här är vår julafton och jag har hellre mycket att göra än lite att göra. Klart att det är kul att vi får stor uppmärksamhet.

Saik var i final på Friends i fjol och Jonsson anser att de har en fördel av det.

– De drog stora lärdomar av det då. Nu kommer vi dit för första gången och man vet aldrig hur spelarna reagerar. Det jag känner är att vi har stor tillit till det vi gör och att vi ser pigga ut inför sista jobbet. Jag hoppas verkligen att vi går på attack som vi gjort i slutspelet.

Mer läsning

Annons