Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjörling slutar i VSK

Målvakten Daniel Kjörling har bestämt sig. VLT kan avslöja att han slutar efter sex år i VSK Bandy.
– Det har inte varit lika kul den här säsongen som tidigare, säger han.

Annons

SM-guld på Studenternas i fjol. Men den här säsongen har glädjen inte varit den samma.

– Det är en känsla jag haft och det är inte kopplat till resultaten, att det inte gått lika bra. Jag har funderat under säsongen, och det är mer att det tagit emot att hålla på, säger 36-åringen.

Beslutet har alltså växt fram. Han pekar på ytterligare två saker som gör att han väljer att sluta efter 18 säsonger (12 i Sandvikens AIK) på elitnivå.

– Mina två barn börjar ha många egna aktiviteter och det blir svårt att hinna med familjen. Dessutom ville VSK i stort halvera min lön och allt det här sammantaget gör att jag känner att det räcker.

Att den sänkta ersättningen skulle vara den främsta anledningen till att han slutar är han noga med att påpeka att så inte är fallet.

– Pengar är verkligen inte allt, man blir inte rik på att spela bandy. Jag förstår VSK, och jag har inga hard feelings mot klubben. De måste behålla de yngre spelarna när ekonomin är ansträngd annars riskerar klubben att stå utan ett bra lag på sikt.

Familjen stannar i Västerås, och han återgår till heltid som polis efter att ha jobbat 75 procent under säsong. Han stänger dock inte helt dörren för vidare spel i någon annan klubb.

– Ska väl aldrig säga aldrig, men som det är nu så blir det inget mer spel. Sen får jag se hur det blir i vinter, om det börjar kännas jobbigt att inte vara med längre. Men spel i nån annan klubb tar tid det också, säger han.

Kjörling har spelat sju SM-finaler och tagit fem guld under den framgångsrika karriären.

Vilket SM-guld minns du bäst?

– Det första med Saik (1997), och så det med VSK förra året, de första gulden i båda klubbarna är speciella. När jag kom till Västerås hoppades jag få ta ett guld med klubben och så blev det. Så jag får väl vara rätt nöjd med att sluta efter fem guld och två silver.

Mer läsning

Annons