Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lillis: ”Vi ska köra tuffare”

Mer löpning och hårdare fyspass. Det är Stefan ”Lillis” Jonssons recept för att VSK Bandy ska lyckas den kommande säsongen.

Annons
Första träningen. Stefan Jonsson tillsammans med nyförvärvet Jens Blixt från Tillberga. ”En kanonvärvning”, säger han.

När VSK Bandy i går inledde försäsongen var det den första träningen för Stefan Jonsson som huvudtränare efter det att han skiftat plats med Andreas Westman.

Och hans första taktiska drag blir att ändra försäsongsträningen från tidigare år.

– Jag har lite tankar om att lägga in en del nya grejer i träningen på försäsongen. Vi ska lägga in mer saker som vi ska göra tillsammans och vi ska köra tuffare. Det blir mer och hårdare fysträning och mer löpning tillsammans. Men i grova drag blir det som vi kört tidigare. Två eller tre gemensamma pass i veckan och väldigt mycket individuell träning eller i grupper, säger Jonsson.

Träningen kommer också att bestå av mycket teknik-träning, då i form av innebandy.

Annars menar ”Lillis” att hans ledarstil inte skiljer sig särskilt mycket från Andreas Westmans.

– Jag kan nog bli lite argare än Andreas kan, men jag hoppas att det inte ska behövas. Skillnaden för mig blir ju att nu känner jag av att det är jag som driver hela processen och man känner av att man har mer ansvar. Men jag och Andreas har samma grundtänk så jag tror inte att det kommer att märkas så mycket att laget bytt tränare.

Men det finns fördelar med det nya ansvaret också.

– Det är klart att det fanns saker som jag och Andreas inte var överens om i vintras, som vissa laguttagningar till exempel där han ville ta ut en spelare och jag tyckte en annan. Då fick jag acceptera att han hade sista ordet, och nu är det tvärt om. Det blir skillnaden för mig, haha.

Mer läsning

Annons