Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIVE: VSK Bandys presskonferens

Ett nyförvärv, en huvudtränare och en teknisk rådgivare presenterades på tisdag.

Annons

Klicka ovan för att läsa reprisen.

TV: Se VSK Bandys nyförvärv

TV: Hör Carlssons offensiva VSK-tankar

TV: Esplund: "Jag fick ståpäls"

Tränarfrågan i VSK Bandy har varit hett omdebatterad sedan finalförlusten för en månad sedan. De allra flesta trodde på Per Fosshaug som ny huvudtränare med Michael Carlsson som assisterande, något som inte dementerades av VSK.

Men på tisdagen presenterades i stället Carlsson som huvudtränare de närmsta 2+1 åren. Någon assisterande tränare har klubben ännu inte skrivit kontrakt med.

Per Fosshaug tar ändå plats i klubben, men inte som tränare utan som teknisk rådgivare för alla lag från P16 och uppåt.

- För mig är det här den bästa lösningen. Att ha tålamod och leda ett lag är inte det jag är bäst på. Det jag kan är att se de små detaljerna som kan göra spelare bättre. Jag utgick ifrån vad som är bäst för mig och för familjen och det här blir perfekt för mig, säger Per Fosshaug.

En av hans uppgifter blir att göra det lättare för juniorer att slussas in i a-lagsspel.

- Vi vill ha ett mer gemensamt tänk i alla lagen så att det ska bli lättare. Det har gått lite sämre på juniorsidan nu och därför görs den här satsningen, vi vill få fram egna produkter och det är viktigt för oss och för stan att de vi får fram vill stanna i stan. Inte minst eftersom folk gärna kommer och tittar på folk de känner.

Dessutom presenterade VSK ytterhalven Simon Folkesson, som i måndags aviserade att han tänkte lämna Broberg. Nu har han skrivit på för ett år med VSK.

- Det var mycket som spelade in, det är närmare hem (Örebro) vilket gör att familj och vänner kan komma och titta lite oftare nu. Och sedan är det klart att hallen spelade en stor roll. Att det dessutom kommer in sådana här profiler bland tränare och ledare gör ju att man blir riktigt taggad, säger 22-åringen.

Mer läsning

Annons