Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Movitz hyllar försvaret inför Edsbyn

På onsdagskvällen blir det toppmöte i bandyns elitserie när Edsbyn gästar VSK.

Annons
David Movitz vill inte ta åt sig äran för att VSK släppt in så få mål under säsongen.

VSK-målvakten David Movitz har imponerat mellan stolparna den här säsongen. 25-åringen har kallats för seriens bästa målvakt och har släppt in näst minst mål i serien.

-Det har gått väldigt bra. Jag känner mig stabil och tar de bollar jag ska och några till. Det är en jätteskön känsla, säger han.

Men David Movitz vill inte ta åt sig hela äran för de få insläppta målen, utan lyfter fram försvarsspelet.

-Visst har det gått bra för mig men samtidigt har Anders Bruun och de andra i försvaret varit extremt bra hela säsongen. De gör precis det jag vill att de ska göra och det känns som om vi litar mycket mer på varandra nu än förra året. Vi är tydligare mot varandra i år och allt känns mycket bättre.

På onsdagen kommer tabelltrean Edsbyn till ABB Arena, och Movitz väntar sig en tuff kväll.

-Toppmatch här hemma blir jättekul. Sedan så vet vi att det kommer bli tufft och hårt och vi måste höja oss lite jämfört med de senaste matcherna. Jag vet inte varför det känts lite sämre nu ett tag men jag tror att det gått åt väldigt mycket energi när vi spelat bortamatcher, som vi sedan inte har hunnit ta igen till nästa match. Det var nog en anledning till att det blev som det blev mot Broberg, säger Movitz och fortsätter:

-Mot Edsbyn gäller det att vi kommer upp högt på dem och att vi sedan kan jobba tillbaka i ett bra tempo. Dessutom måste vi se till att få lite längre anfall. För egen del gäller det att jag orkar stå upp för de skjuter högt. Jag vet var de kommer att skjuta men det gäller att jag orkar vara tillräckligt stark i magen så att jag orkar stå kvar.

Mer läsning

Annons