Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Movitz vill tillbaka – men klubbarna har inte plats

Tiden i Hammarby blev inte vad han hade hoppats. Nu vill målvakten David Movitz spela i en Västerås-klubb igen – annars är karriären över.

Annons
David Movitz.

Att välja Andreas Bergwall framför David Movitz som målvakt i VSK Bandy var ett beslut som klubbchefen Michael Campese kallat för ”karriärens svåraste”.

Movitz lämnade Grönvitt och värvades i stället till Hammarby. Men ganska snart stod det klart att han inte skulle få vakta målet där heller utan Bajen valde att ha Patrik Hedberg som förstemålvakt.

Nu har David Movitz kontrakt med Hammarby gått ut och han är inte intresserad av att fortsätta spela i någon klubb utanför Västerås där har bor och arbetar.

– Med det jobbet jag har fungerar det inte att pendla. Under hela säsongen har jag varit borta mellan 6.30 och 21.00 för att hinna med jobb och träningar och det fungerar inte. Särskilt inte eftersom vi fick barn i december också, säger han när VLT träffar honom på gymmet där han kör egen försäsongs-träning.

Vad händer nu då?– Jag vet inte. Ska det bli en fortsättning för mig får det bli i en Västeråsklubb.

När VLT kontaktar VSK och Tillberga har de inga positiva besked till målvakten, som har varit i kontakt med klubbarna.

– Ingen Movitz till oss som det ser ut nu. Vi jobbar inte på någon lösning med honom, men det vore väldigt tråkigt om han slutar helt, skriver VSK:s Michael Campese i ett sms.

VSK jobbar fortfarande på att hitta en lösning tillsammans med Köpings IS på hur andremålvakten Henrik Kjellsson ska få mer speltid.

Inte heller i Tillberga finns det plats.

– Jag har hört att han (Movitz) vill till oss men vi har Rasmus Eriksson och Micke Eriksson redan, skriver sportchefen Tobias ”Zocke” Johnsson.

Mer läsning

Annons