Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson är på jakt efter första målet

Mållös hittills. I kväll hoppas Jonas Nilsson öppna målkontot borta mot Bollnäs. – Det börjar bli dags. Det är ingen rolig nolla, säger VSK-forwarden.

Annons
Målsugen. Jonas Nilsson tror på en tuff match mot Bollnäs. Foto: PER G NORÉN/ARKIV

Efter tre elitseriematcher står Jonas Nilsson på tre poäng i skytteligan. Ingen fullträff hittills, samtliga poäng är assist,

– Det är ingen rolig nolla. Men den känns inte jobbig, det jobbiga är när vi inte vinner. Det har varit två tuffa helger (efter två fredagsförluster), men samtidigt kan vi inte gräva ner oss för två matcher, säger Nilsson.

I fjol landade han på 13:e plats i elitseriens skytteliga med 23 mål. Nilsson har en annan än toppforwardens roll i år. Han är mer drivande i spelet och håller till lite längre ned i banan.

– Visst, vi är många som ska göra mål och jag är en av dem men jag ska bidra i spelet också. Tre assist är helt okej.

Hur trivs du i rollen?

– Bra. Tycker att det passar mig ganska bra, men det tar tid att få ihop det.

VSK har haft svårt mot försvarsstarka lag (Kungälv undantaget i premiären). I kväll väntar Bollnäs på ¿Sävstaås (utomhus). Hälsingarna har som spelidé att stänga till ännu mer efter att de tappade Per Hellmyrs till Ryssland.

– Om lagen backat mot oss tidigare blir det ännu mer av den varan från Bollnäs sida. Men det ska bli kul, känns som läge för revansch efter två förluster (Vetlanda och Sirius).

Hur ska ni möta dem?

– Vi måsta vara närvarande och vi måste vara det allihop. Inte bara tre, fyra av spelarna för då är vi inte tillräckligt bra.

Lagkaptenen Magnus Joneby är med igen efter sjukdom. Jesper Hermansson kan spela efter lårkakan han fick mot Sirius. Victor Engström och Janne Rintala vilar.

Anders Öhlin

Mer läsning

Annons