Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖHLIN: Trodde inte VSK skulle komma tillbaka

Skojade ni med oss förra veckan? Ni kan ju, Grönvitt.
VLTs Anders Öhlin om VSKs spel.

Annons

Har efterlyst laget VSK och när Vänersborg hade bra koll på Johan Esplund i söndags klev Oscar Gröhn, Janne Rintala, Mikael Olsson, Ted Bergström, Jonas Nilsson med flera fram. Spelarna visade att de vill gå till semifinal, de vill inte ha en tidig försäsong och när laget VSK gör det tillsammans var det både vackert och effektivt framåt samtidigt som det var tätt bakåt. Att gå ut med vinsttvånget över sig och göra det som krävs för att vinna; VSK-spelarna tycks ha insett vad de måste putta in för att nå framgång.

VSK är inte längre rädda för Vänersborg. De kan göra mål på hörnor, och straffar. De kan göra mål på frilägen. VSK är plötsligt ett lag som fungerar tillsammans och då finns det tillräckligt med individuell skicklighet för att det ska bli kul att titta på också.

Grönvitt har hämtat in 0–2 i matcher. Det trodde jag inte efter att ha sett första matchen i ABB Arena förra söndagen (3–9). Vändningen kom när Grönvitt låg under med 0–3 i tredje matchen men med fiaskostämpeln hängande över sig förändrades allting genom Tobias Holmbergs hörnmål till 1–3. Desperationen fanns där, spelarna var på plats och tillsammans har de skaffat sig ett starkt självförtroende.

Att som Vänersborgsspelare åka till Västerås för en avgörande match efter att ha haft 2–0 i matcher kan inte kännas särskilt bekvämt. Men det är långt ifrån klart. Stefan Karlsson är en listig tränare och även om jag inte tror att de ändrar sitt sätt att spela så mycket så kan han säkert gjuta mod i sina spelare till tisdagens avgörande SM-kvartsfinal i ABB Arena .

Förutsättningarna är lika och lika enkla för båda lagen igen. Den som förlorar är utslagen.

Säger 4–3 till VSK.

Mer läsning

Annons