Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson: ”Det är ingen klockren situation”

Mot Vänersborg fick han vara anfallare, mittfältare och back. Säsongen fortsätter att handla om anpassning för VSK:s Mikael Olsson. – Någon måste ju när de andra sitter utvisade hela tiden, haha, säger han.

Annons
gilla läget. Mikael Olsson har inte en lika framträdande roll i VSK den här säsongen, men trivs ändå ganska bra med situationen. Foto: Per G Norén/Arkiv

Under fjolårssäsongen var Mikael Olsson en av de tongivande spelarna i VSK och stod för 36 poäng under grundserien (12+24).

Den här säsongen ser mittfältarens roll annorlunda ut. Olsson syns inte till lika mycket i det offensiva spelet utan spelar mer defensivt än tidigare och hittills har det bara blivit sex poäng (5+1) för 27-åringen.

– Min roll i laget är väldigt annorlunda än förra året. När jag är på mitten, där jag ska vara, spelar jag ju runt på alla tre positioner, vänstern, mitten och höger. Då gäller det att försöka passa in så gott det går samtidigt som jag inte tappar mitt eget spel. För mitt spel behövs också, jag är inte lik någon av de andra och de inte mig, säger Mikael Olsson.

Men det är inte bara på mittfältet han byter position. Under säsongen har han spelat på alla positioner utom målvakt och senast mot Vänersborg fick han agera både back och anfallare utöver sin mittfältsposition.

– Det är ingen klockren situation men det fungerar. Det gäller bara att försöka hålla reda på var man är någonstans, haha. Mot Vänersborg blev det ju väldigt speciellt med alla utvisningar. Det händer inte så ofta men det är lite kul med omväxling.

Hur tänker du kring att du flyttas runt så mycket?

– Det är okej. Någon måste ju anpassa sig när de andra sitter utvisade hela tiden, haha. Nej, men det är inga konstigheter egentligen.

Hur fungerar det tycker du?

– Det jag gör bra tycker jag är att jag tar alla mina roller på ett bra sätt. Jag är en lagspelare och gör det alltid fullt ut. Sedan vill man gärna upp och göra fler mål och poäng men i år är det andra som gör det och så länge vi vinner eller tar poäng i matcherna är jag ganska nöjd, säger Mikael Olsson.

I kväll väntar Kalix på hemmaplan, ett lag som VSK imponerade stort mot på bortaplan i november.

– Borta mot dem gjorde vi det riktigt bra. Vi styrde och ställde lite som vi ville och det gäller väl bara att fortsätta tänka tillbaka på det. Vi fortsätter fokusera på defensiven som vi gjort ett tag nu och sedan kommer det att lossna framåt också igen. Kalix är starka hemma men det är ett helt annat lag på bortaplan, säger Mikael Olsson.

Mer läsning

Annons