Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken sviker VSK

VSK klättrade från nionde till femte plats. Men publiken sviker Grönvitt.
- Det är klart att man skulle önska att det var fler här och tittade, säger tränaren Andreas Westman.

Annons

Förra säsongen snittade VSK Bandy 1 711 personer på sina elitseriematcher. I år har den siffran rasat till 1 292.

När Grönvitt mötte Uppsalalaget Sirius på lördagen kom bara 971 åskådare till ABB Arena Syd – trots att matchen spelades på en lördag. Och det är andra gången på de sex hemmamatcherna som klubben haft en siffra som är under 1 000.

Tränaren Andreas Westman säger så här om hur sporten bandy kan göra för att locka mer folk på matcherna:

- Det är ju alltid den brottningsmatchen man har, underhållning kontra resultat. Vad vill man lägga krut på? Det är klart som fasen att om alla lagen skulle lägga krut på att vara underhållande så skulle publiken också gilla det. Det finns många lag som riktar in sig mer på att försvara sig än att anfalla och det är inte alltid det roligaste att se på. Det roligaste är när det är två lag som verkligen bjuder upp och satsar.

Men kommer man någon gång att komma dit – det finns ju alltid lag som inte är så bra som måste rikta in sig på att försvara sig?

- Absolut. Man kan ju inte bjuda upp för mycket heller. Det måste ju vara en balans i det hela. Det går ju inte att bjuda upp och få stryk hela tiden. Men det ligger ju någonting i det, att man verkligen tänker på de som kommer hit. Vi försöker ju resonera så att vi vinner hellre med 9-7 än med 2-1. Då får man ta ett par mål i arslet och istället lägga mer krut på att göra fler, säger Westman.

Mer läsning

Annons