Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Redo för stormatch

Match för VSK Bandy mot serieledaren Sandviken i kväll. Då vet veteranen Ted Andersson precis vad som krävs. – Det handlar om förberedelser, säger han.

Annons
Veteran. Ted Andersson gör sin 18:e säsong i VSK Bandy. Han tror att dagens match mot Sandviken blir rolig, både att spela och att titta på.

Mittfältaren Ted Andersson kom från Västanfors till VSK Bandy 1994, och är nu mitt uppe i sin 18:e säsong med klubben. I dag väntar en stormatch mot serieledaren Sandviken, Anderssons favoritmotståndare.

– Det har blivit så att SAIK-matcherna varit mina favoritmatcher eftersom vi har mötts mycket i olika typer av finaler genom åren så det har känts som att matcherna mot SAIK alltid gällt väldigt mycket. Det är tuffa och fysiska matcher och en jäkla kamp varje gång. Vi vet att vi måste vara på topp och det är den pressen som gör det så kul att möta dem, säger Andersson.

Just matcherna mot Sandviken var en viktig anledning till att 38-årige Ted Andersson valde att fortsätta ännu en säsong med VSK.

– Det är så jäkla kul att spela i det här laget. Matcherna som vi haft mot Sand-viken de senaste åren har varit otroliga, där har det krävts oerhört mycket av alla. Det är det jag inte vill vara utan, sa han till VLT i våras.

Och dagens match blir inget undantag.

– Det kommer att bli en riktigt rolig match både att titta på och att spela.

Sandviken har hittills vunnit fyra matcher och förlorat en och ligger i toppen av elitserien, detta trots att de fått spela utan skyttekungen Christoffer Edlund som brutit fotleden.

Luckan efter honom har dock fyllts upp framgångsrikt, bland annat av Johan Löfstedt och junioren Erik Pettersson.

Senast VSK spelade mot SAIK var under försäsongen, och då gick VSK segrande ur striden. Men dessförinnan var det just Sandviken som slog ut Grönvitt ur slutspelet efter tre raka segrar i kvartsfinalen i vintras.

– Revanschen för det har vi ju redan fått eftersom vi slog dem senast och jag har personligen väldigt svårt att bygga motivationen inför en match på revanschlusta. För mig handlar det om att jag vill vara jäkligt bra mot dem. Jag känner ju själv att jag är på väg mot slutet av min karriär och nu när jag gör sista säsongen vill jag avsluta så bra jag kan, säger Ted Andersson.

Och han vet vad som krävs.

– Det är otroligt viktigt att alla är med till hundra procent. Det är det som varit avgörande i de matcher där vi varit riktigt bra. Då hade alla fullt fokus hela tiden och det är en förutsättning för oss. Bandy är så komplext nu för tiden och alla lag är bra. Förut fanns det lag vi kunde vinna över på en skridsko och vi spelade oss bara igenom grundspelet för att komma till slutspel, men nu måste vi vara bra varje match.

Ted Andersson säger att problemet i förlustmatchen mot Hammarby senast var att laget helt enkelt slutade spela. Spelarna förväntade sig att de andra skulle ta ansvar och slappnade av för mycket själva. Receptet för att undvika det är tydligt för Andersson.

– Det handlar om förberedelser, att man är beredd på match. Vi kan inte börja fundera på vad vi ska göra en timme innan utan ibland krävs det två dagar, eller kanske en vecka, för att vi ska vara där hundraprocentigt när domaren blåser. Man måste lämna allt annat utanför planen och det är viktigt att du tar dig tid för förberedelser. Det är något jag tror blir lättare med åren – att förbereda sig rätt.

Mer läsning

Annons