Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robertson har bytt sida

Han har bytt sida. Från VSK till Tillberga. Från högerback till vänsterback. – Behövde ett miljöombyte även om det inte var så långt bort, säger Oskar Robertson.

Annons

Det blev ingen förlängning med VSK Bandy efter sex säsonger som främst högerback. Det var istället nära att det blev Villa Lidköping, men försvararen ville inte flytta från Västerås och då var Tillberga det bästa alternativet.

– Jag trivdes väldigt bra i VSK och har inget emot klubben. Men ibland behövs en ny miljö, och jag ångrar inte övergången. Villa hade kanske rent sportsligt haft större möjligheter att vinna guld, men här får jag också vara med på en rolig resa och det är lika utvecklande med ett lag som tar steg hela tiden.

Är det stor skillnad på VSK och Tillberga?

– Allt är annorlunda. Hur du ser på träning och vad du vill ha ut av den. Sen är det annorlunda för att jag inte känner killarna spelmässigt än. Det tar tid att komma in i det även om jag vet hur jag ska spela, så därför har jag satt min personliga målsättning lite lägre i början.

TB däremot tror mycket på Robertson och tänker spela honom som vänsterback inte minst för att stärka lagets defensiv. Han är medveten om förväntningarna. Han och finske landslagsmålvakten Marko Herajärvi får ett tungt ansvar i TB-försvaret.

– Det gillar jag. Jag vill vara med och utveckla försvarsspelet och ta stort ansvar för det. Det är en av sakerna som gör att jag redan trivs bra. Det är så enkelt att lag som släpper in få mål brukar vinna, där måste Tillberga bli bättre.

Han är 29 år och påbörjar sin 14:e säsong i elitserien i sin femte klubb.

– Det låter väldigt mycket. Har jag verkligen spelat så länge, funderar han.

Det var dock nära att elitseriesviten bröts för några år sedan. Både Dynamo Kazan och Dynamo Moskva jagade Robertson, men någon övergång från VSK blev det aldrig eftersom det föll på priset.

Bittert?

– Visst hade det varit roligt att komma iväg. Men då hade jag inte blivit svensk mästare (2009), så jag fick bra betalt för att stanna hemma? säger han.

Robertson har sedan dess haft sporadisk kontakt med ryska lag men inte fått något konkret bud.

– Så det där har jag släppt eftersom det inte finns något att ta ställning till.

Börjar du se slutet på karriären?

– Inte alls. Så länge det funkar med att jobba och spela bandy så fortsätter jag. Jag håller på av samma anledning som jag började spela när jag var sex år: För att det är så roligt.

Mer läsning

Annons