Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill Bajen sänka VSK: "Solklart"

Tränaren sade sig inte lägga energi på VSK:s stjärnspelare Johan Esplund. Nu medger Hammarbys lagkapten att det är en av nycklarna.
- Det är solklart, säger Stefan "X:et" Erixon.

Annons
KRIMINALARENS ANALYS. Hammarbys lagkapten, tillika kriminalinspektör, Stefan

Drömsemifinalen rullar vidare mot lördagens match nummer fyra - tack vare Bajens kapten.

X:et, som till vardags är kriminalinspektör, var den blytunga tungan på vågen med sina två mål när Bajen slog VSK med 5-3 och reducerade till 1-2 i semifinalserien.

Men han vill ödmjukt slå ifrån sig det.

- Vi är ett lag och vi försöker spela på många spelare. Vi har flera matchvinnartyper i laget och i går det var jag som tog den rollen. Det finns jättemånga duktiga spelare i de båda lagen, säger han och fortsätter:

- Men det är klart att en sån som Esplund är värvad till Västerås för att göra skillnad och har haft matcher i slutspelet där han gjort skillnad.

Det är just att stoppa VSK:s stjärnor som är en av Bajens nycklar.

- Ja, vad ska man säga... Det är klart, det är väl aldrig bra om en spelare får dominera för mycket och göra sina medspelare bra. Oavsett om det står Holmberg, Esplund eller Jonas Nilsson på tröjan så måste vi ha tryck på Västerås duktiga spelare så att de inte får för mycket tid, säger han.

I synnerhet vill man stoppa Johan Esplund, som hade det tufft senast.

- Vi vet att det är viktigt att hålla koll på Johan. I går gjorde vi det bra, absolut. Det beror lite på hur matchbilden blir, hur vi står... Men man måste se upp med en sån typ av spelare. Det är solklart, säger X:et som därmed frångår vad hans tränare Magnus Brodén sa till VLT inför semifinalserien.

Utöver att stoppa stjärnorna vill Hammarby hålla uppe sitt fysiska spel och bli effektivare framför mål.

- Vi är uppe på högre nivåer rent fysiskt och skridskomässigt har vi tagit ett par snäpp. Det var bättre redan i ABB Arena (match två som VSK vann med 6-3), men vi fick ut mer av det i går och känner att vi är på gång, säger kaptenen och fortsätter:

- Sen är det klart att vi måste få in bollarna och det var väl bättre i går än i ABB Arena där vi inte kunde förvalta lägena.

Mer läsning

Annons