Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samuelsson lämnar TB

Kalle Samuelsson lämnar TB Västerås. Han vill inte vara andremålvakt bakom Andreas Bergwall.
– Som det känns nu är det inte aktuellt, säger 24-åringen.

Annons

Samuelsson var förstemålvakt när laget gick upp i elitserien den gångna säsongen.

Han förlängde kontraktet med ett år i våras. Tanken var att han skulle vara förstavalet i mål i comebacken i elitserien, men för snart en månad sedan värvade nykomlingen världsmålvakten Andreas Bergwall – och förutsättningarna för Samuelsson ändrades.

– Klart jag blev besviken, samtidigt förstår jag föreningen. Det är svårt att säga nej till Bergwall.

Samuelsson kom till TB efter att ha varit tvåa bakom Daniel Kjörling i VSK, och han vill inte hamna i en liknande situation igen.

– På slutet i VSK var det väldigt tungt psykiskt, jag är rädd att det kan bli så igen och det är därför jag säger nej i dagsläget.

I dagsläget, kan du komma att ändra dig?

– Tillberga ville ha ett besked av mig. När det är taget kanske det är lättare att gå vidare och känna sig för. Men som det ser ut nu blir det inget.

Han har haft kontakt med allsvenska Gais som hårdsatsar, men de värvade härom dagen Bollnäs U23-landslagsmålvakt David Borvall.

Vad ska du göra i fortsättningen?

– Vet faktiskt inte. Något annat lag är inte aktuellt. Får väl hålla igång med någon lagsport, kanske kan jag träna något ungdomslag i bandy.

TB:s sportchef Tobias ”Zocke” Johnsson tycker att det är tråkigt att Samuelsson slutar.

– Men är man inte hundra motiverad så ska man inte köra vidare.

Förstår du om han är besviken?

– Det är elitverksamhet vi håller på med där vi måste leverera resultat. Berättade för Kalle att vi hade Bergwall på gång, men jag kan förstå om han inte är motiverad att fortsätta när han inte längre är förstemålvakt.

Vad händer om Samuelsson vill spela i någon annan klubb? – Vi tänker inte ta några pengar eftersom premisserna har ändrats, vi river kontraktet, Och skulle han ändra sig inom en inte allför lång framtid så kan vi ta upp diskussionen igen.

Bakom Bergwall har TB Marcus Björklund och Mikael Eriksson som får slåss om reservposten.

Mer läsning

Annons